Do Prahy za uměním se sklenkou v ruce
Ilustrace: Jiří Slíva pro WINE&ARTPRAGUE

Do Prahy za uměním se sklenkou v ruce

18. 8. 2017

Tradice se musí dodržovat, a tak se můžeme těšit na 2. ročník akce nazvané WINE&ARTPRAGUE. Po velmi úspěšném loňském roce se setkání milovníků dobrého vína a kvalitního výtvarného umění uskuteční v historickém centru Prahy v sobotu 9. září. Na probíhající přípravy jsme se zeptali předsedy představenstva neziskové organizace Víno a umění Pavla Štorkána.

Můžete čtenářům portálu i60 objasnit vznik akce WINE&ARTPRAGUE?  
Tento nápad jsme dostali při putování po vinných sklípcích v České republice. Není žádným tajemstvím, že vinařské stezky si už našly svoje příznivce. Přemýšleli jsme, jak podobné putování zorganizovat po pražských galeriích a pak už jenom stačilo vytvořit ten správný tým, oslovit jednotlivé galerie v Praze 1 a Praze 2 a k nim vybrat vhodné dodavatele dobrých tuzemských vín. Po velkých diskusích jsme zvolili období babího léta a udělali jsme dobře. Ohlas byl pozitivní, stejně jako příjemná a přátelská atmosféra celé akce.  

Co toto putování představuje?  
Návštěvníci si v sobotu 9. září budou moci na konkrétním vybraném místě zakoupit voucher, který je bude opravňovat k ochutnávce vín ve vybraných galeriích v historickém centru Prahy a stejně tak jako turisté na vinařských stezkách budou mezi 10. a 17. hodinou se sklenkou a mapkou v ruce "cestovat" za vínem a výtvarným uměním. 

A co se děje v pátek 8. září?  
V tento den proběhne workshop, který není určen veřejnosti. Zástupcům destinačních agentur, krajů, měst a obcí a samozřejmě zástupcům podnikatelů na něm bude společně s agenturou CZECHTOURISM představen nový nadregionální produkt ČESKO, ZEMĚ HOJNOSTI, zaměřený zejména na regionální zážitkový turismus a regionální produkty. Jsem přesvědčen, že právě zpestření tuzemské a přeshraniční nabídky by mohli přivítat i čtenáři portálu i60.  

Přibližte nám, prosím, co na návštěvníky čeká?  
Každý voucher zaručuje jeho držiteli, že může navštívit všechny galerie, které se do této akce zapojily. V nich proběhnou komentované prohlídky, setkání s autory, v některých případech i hudební produkce. Zároveň je voucher vstupenkou na řízené degustace vín. V letošním roce jsou novinkou zahraniční partneři, takže kromě vín české a moravské provenience budou nabízena vína zahraniční. Jistě někteří milovníci dobrého vína využijí i možnost vybraný výrobek si i zakoupit. Aby putování bylo ještě zajímavější, čeká účastníky nabídka z oblasti zážitkové turistiky, kterou organizují vybrané kraje. Právě z tohoto důvodu je každým rokem partnerem agentura cestovního ruchu CZECHTOURISM.  

Mohl byste prezentovat alespoň některé galerie, které se do akce zapojí a také jména některých vinařství?  
Mezi galeriemi můžu jmenovat například Galerie LaFemme, Galerie U Zlatého kohouta, Galerie Jaroslava Frágnera... Víno by letos opět měli dodávat: Bettina Lobkowicz Vinařství, Rodinné vinařství Sedlák, Vinařství Volařík Mikulov, Kraus mělnické vinařství  

Kolik bude v letošním roce stát voucher a jak se k němu dostanou čtenáři portálu i60?  
Návštěvnický voucher bude stát 290Kč. Vzhledem k tomu, že portál i60 je partnerem akce WINE&ARTPRAGUE, rozhodli jsme se jeho čtenářům dát 20% slevu. K té se dostanou tak, že na našem webu: www.vinoaumeni.cz, napíší jména osob s heslem i60 a na výdejním místě v Karolínu (vchod z ul. Železné), v den akce 9. září, od 9.30 -15 hod, získají vouchery za 230 korun na své jméno pod heslem i60. Bližší informace sledujte prosím na našem webu: www.vinoaumeni.cz.

 

Příští týden představíme čtenářům portálu i60 jednotlivá vinařství, která budou nabízet v rámci WINE&ARTPRAGUE svoje produkty. V pátek 1. září 2017 budeme prezentovat vybrané autory, s jejichž díly se v rámci této akce seznámíte.

víno výtvarné umění
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Svatava Páleníková
Také jsem tuto akci v loňském roce navštívila, pokud budu moci, půjdu zase.
Dagmar Bartušková
Ano, tradice by se měly dodržovat. Za vínem a uměním jsem po Praze putovala už vloni, a nenechám si to ujít ani letos.
Drahomíra Stínilová
Díky za odpověď.
Jan Raška
Dobrý den, paní Stínilová, určitě si můžete koupit vouchery navíc. Stačí jen využít heslo i60.
Drahomíra Stínilová
Ani jsem nevěděla, že vloni něco takového bylo. Protože mám ráda výtvarné umění i fotografii a taky dobré víno, uvažuji o tom, že si voucher objednám. Nevíte, zda si ho mohu zakoupit i pro partnera, který na i60 nepíše?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.