Letní toulání II.
Foto: autorka

Letní toulání II.

5. 9. 2017

Koncem července jsme se vydali do Františkových Lázní. Město bylo založeno v roce 1793  císařem Františkem I. jako  první slatinné lázně  na světě s 23 minerálními prameny. Počasí bylo jak malované, kolonáda plná lázeňských hostů i turistů, prostě v sezóně Františkovy Lázně nemají chybu.

Nedělní  den jsme se vydali po Františkových pramenech a všude jsme volně přístupné prameny ochutnávali - ovšem střídmě, aby naše ochutnávání rychle neskončilo. Mně nejvíc chutnal Železitý, některé chutnaly jako pukavce. Pak jsme si spravili chuť dobrým vínkem! V neděli na promenádě tančily mažoretky - veteránky za doprovodu dechové hudby. Veteránky byly úžasné, v nejlepších letech, myslím, že lázeňským švihákům  se více rozeběhl krevní oběh. Ve Františkových Lázních je výborná restaurace Bažina ve stylu country, tam rádi chodíme na tatarák a  na parketě se dá i trochu tančit, Snadno tu vznikají lázeňská přátelství při vínku a hudbě - myslím, že i pohybová ústrojí se hostům značně vylepší. 

Navštívili jsme městečko Skalná, v něm se nachází jeden z nejstarších hradů Vildštejn, hrad je v soukromých rukách, výborná hradní restaurace a i v interiéru hradu je na co se dívat.  Zrovna vylétali mladí čápi na nedalekém komíně, to byl úchvatný pohled na jejich létací začátky

Také jsme byli v Motýlím domě, pestrobarevní  motýli, jen to skomírání je smutné. Po celou dobu mi krásný otakárek seděl na paži a věřte - nerada jsem ho tam zanechávala, když už mě poctil svojí přízní..

U Chebu jsme zdolali Bismarckovu rozhlednu na Zelené Hoře - je to kamenná rozhledna vysoká 18 m, krásný rozhled na Chebsko. Aš jako město se mi moc nelíbí, ale rozhledna jménem Háj u Aše se nám moc líbila a pod ní je vystavěn skvělý sportovní areál i s možností ubytování.

Byl to výborný relax ve Františkových Lázních, s dobrým jídlem, masážemi i ubytováním, v okolí jsme navštívili zase jiné oblasti, než dosud. Vracíme se do Františkových Lázní každoročně, v sezóně je tam nádherně.

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Děkuji všem za komentíky. Leni, rozhledna Háj je nad Aší, Bismarckova u Chebu, obě krásné.
Lenka Hudečková
Soni, nádhera, skoro všechna Tebou popisovaná místa známe, i na Vildštejnu jsme byli a na Bismarckově rozhledně, které mi říkáme hezky česky - rozhledna Háj. Františkovy Lázně nemají chybu, snad se tam sejdeme někdy příště. :-)
Věra Ježková
Ve Františkových lázních jsem byla kdysi se školou na výletě a o mnoho let později s partnerem jako klient. Jsou moc hezké. Rádi jsme chodili na koncerty pod širým nebem. Byli jsme na výletě v Chebu – náměstí se Špalíčkem je krásné. Moc se nám líbila přírodní rezervace Soos se svými rašeliništi a bublajícími bahenními sopkami. (Motýly nemám ráda.) Hezké fotky.
Lidmila Nejedlá
Soňo, znám ten kraj a ráda jsem se s tvými fotografiemi pokochala. Nádhera!
Hana Rypáčková
Hezky touláš. Už asi pro změnu u Nepomuku?
Dana Kolářová
Bezva fotoreportáž z toulání…
Alena Tollarová
Ve "frantovkách" jsem byla dvakrát a moc bych se tam chtěla podívat znovu. FL jsou krásné a v okolí je toho tolik ke koukání ...
Alena Vávrová
Soni, krásně Ti to fotilo a mně to připomnělo moji dávnou návštěvu ve všech ZČ lázních, včetně Františkových.
Zuzana Pivcová
Kraj neznám, ale Tvé vyprávění se mi líbilo, včetně fotek.
Naděžda Špásová
Soňo, FL se mi moc líbí. Je to několik let, co jsme tam byli i s pejsky a na koupání v bazénu vzpomínám ještě dneska. Fotečky máš opravdu hezké.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...