Jak jsem málem přišel o oko!
Foto: archiv autora

Jak jsem málem přišel o oko!

7. 9. 2017

To bylo v době, kdy jsem ještě nechodil do školy. Krátce po válce. Chodil jsem s maminkou nakupovat, bylo mně asi 5 let. Jednou, to šla maminka koupit mléko do mlékárny k Crhům. Mlékárna byla za rohem dnešní Nerudovy a Čechovy ulice v Habeši. Když jsme přišli k mlékárně, byla tam již velká fronta, snad mléko ještě nepřivezli. Museli jsme tam čekat. Po chvíli začali prodávat a maminka povídá: “Fančo, počkej tady na mě venku. Nikam nechoď“! Tak jsem čekal a se mnou tam čekal ještě jeden kluk. Nepamatuji si už jak se to seběhlo, jestli jsme se nějak pošťuchovali, nebo on se chlubil, že má nůž, a já mu ho chtěl vzít, ne, opravdu nevím. Zkrátka a dobře, najednou mě tou svou „rybičkou“ bodnul těsně pod levé oko. Já začal brečet, či spíš řvát, protože jsem se i leknul. Krve teklo dost, a to přímo na tričko. Máma zaslechla, jak brečím, vyběhla z krámu: “Ježíšmarjá, von ho bodnul do voka! Čí to je ten kluk“? Za ní vyběhla paní B., neboť kluk byl Zdeněk B. Obě matky se do sebe pustily: “Proč mu necháváte nůž, takovýmu malýmu klukovi. To je hrozný. Dyť mu moh vypíchnout voko“! Paní B. samozřejmě hájila svého synka: “Ale prosím vás, co by mu moh takovou kudličkou udělat“! Maminka: “Dyť to snad vidíte, nééé. Kluk málem přišel vo voko!! Je samá krev“!! Mezitím vyšla paní Crhová, obě matky uklidnila, utřela mně krev a pak se zjistilo, že mě tím nožem naštěstí jenom pod to oko škrábnul. Já jsem přestal brečet, Zdeněk B. také a situace se uklidnila. Ženský pustily mámu, aby si nakoupila a mohla se mnou jít domů a ještě mně to trochu ošetřit.

Takže, dávejte si pozor na toho, kdo je blízko vás, nemusí to vždycky skončit jen škrábnutím.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Hezká vzpomínka na klučičí šarvátku.
Ilona Erika Kolář
Já jsem si rybičku koupila za 73 Kč před měsícem na veletrhu v Holešovicích. Měli ji ve zlaté a stříbrné barvě a já si vybrala stříbrnou a vzala jsem si ji sebou do Švýcarska.
Věra Ježková
Ještě že to dobře dopadlo. Připomněl jste mi dávno zapomenutou „rybičku“. Tu měly snad všechny děti.
Hana Rypáčková
Moje maminka vždy říkala: Z hračky do plačky..
Zuzana Pivcová
Vaše vyprávění je zajímavé, včetně toho závěrečného varování.
Eva Mužíková
Františku, svatá pravda. I když mnohdy nejde o zlý úmysl, následky mohou být nebezpečné. A to neplatí pochopitelně jen mezi dětmi. Můj vnuk před čtrnácti dny hopsal s kamarády na trampolině. Jeden z těch větších kluků ty druhé dva jen tak z blbosti srazil hlavami k sobě. Honzík skončil na chirurgii s ošklivě naraženým nosem, hrozila zlomenina nějakých kůstek... vytrpěl si své, ovšem nevím, zda to toho původce poučilo.... Všichni rodiče seděli vedle , nic se s tím dělat nedalo..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...