A pak nevěřte astrologii!

A pak nevěřte astrologii!

29. 8. 2012

Astrologie, hvězdy, znamení, horoskopy, to vše mě trochu zajímalo odjakživa. Že to ale má opravdu hodně co do sebe, o tom jsem se musela přesvědčit sama!

Z vojenského archivu v Karlíně, kde pracuji, jsme až do povodně v roce 2002 chodili na oběd do jídelny nedaleké vojenské ubytovací správy. Stravenky nám vždy hromadně kupovala sekretářka. V srpnu 1996 jsem asi byla zrovna na dovolené, a tak jsem si je šla koupit dodatečně sama. Vedoucí stravování byl energický tmavovlasý, lehounce prošedivělý vousáč, který se mnou začal slovně laškovat. V hovoru na něco zavzpomínal, ale hned dodal: To Vy nemůžete pamatovat, Vy jste moc mladá! Že mě lidi považovali za mladší, to se mi občas stávalo, ale tady u toho muže jsem byla naopak já přesvědčena, že je mladší než já. Tak jsem jen prohodila: Možná byste se divil. Následoval tento hovor:

On: No, já jsem ročník 1949.

Já: Já taky.

On: Já jsem Beran, jsem v dubnu.

Já: Já taky.

Na to on řekl: Teď ještě řekněte, že jste 19. dubna. Myslela jsem, že "mě omyjou". Ano, narodila jsem se 19. dubna. Byli jsme naprosto stejně staří.

Kdysi v 9. třídě k nám do školy přišli redaktoři Českobudějovického rozhlasu a hledali do živé besedy děti narozené v den založení pionýrské organizace, tedy 24. dubna 1949. U nás našli překvapivě 2 dívky. Ale možnost shodného data narození ve stejném ročníku byla přece jen vyšší. Tady to byla opravdu zvláštní náhoda včetně způsobu, jakým jsme k poznání našeho na den stejného stáří dospěli.

Dodatečně, když jsem si na tu úsměvnou scénku vzpomněla, jsem si říkala, kdoví, jaký má ten muž život. Říká se přece, že stejní zrozenci mají podobné osudy. Důležitou roli ovšem sehrává i přesný čas a místo narození.

V polovině října jsem měla dost těžký úraz. Při vystupování z tramvaje jsem uklouzla na schůdku a vážně si zhmoždila nohu, která se mi zaklínila mezi tramvaj a nástupní ostrůvek. Následovala mnohatýdenní pracovní neschopnost. Po nástupu do práce jsem si opět musela dojít koupit stravenky individuálně. Vousatý vedoucí si mě samozřejmě pamatoval. Najednou mě napadla ta myšlenka o podobnosti osudu a zničehonic povídám: Neměl jste teď někdy nějakou nepříjemnou událost, nehodu, škodu? Vykulil na mě oči: No, měl! A dodal vesele: Představte si, připil jsem se na chalupě v hospodě, a když jsem se vracel domů, spadl jsem do příkopu a pěkně jsem se pomlátil... Jeho zranění bylo menší než moje. Asi to ovlivnil ten jiný čas a místo narození. Ale úraz to byl.

A pak nevěřte astrologii! Znáte také něco podobného? 

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Růžena Antlová
I v naší rodině se tohle děje, můj syn se narodil 23.8.1971 a můj stařeček se narodil také 23.8 jenže roku 1900. Ten den kdy zemřela moje maminka měla narozeniny moje dcera. Moje dvě vnučky se narodily jedna 3 prosince druhá po třech letech 6 prosince tak jako jejich maminka.Další vnučka slaví narozeniny ve stejný den se svojím tatínkem 2 dubna.
Nina Šachová
Jojo, příroda i nebesa s námi občas neuvěřitelně laškují. My lidičky patříme do jejich tajemného a stále neprobádaného soukolí.
Hana Práglová
Zuzka,nevím,zda je to zrovna podobné.ale něco společného v tom určitě je.Můj muž je STŘELEC. A když jsem nedávno ve své paměti zavzpomínala na své již bývalé,nežijící či nynější opravdu dobré kamaráy do děště i pohody,všichni jsiu PROSINCOVÍ STŘELCI. Našla jsem po hoodně letech své nevlastní sestry.Ale jen s jednou-narozenou ve stejném měsíci a znamení jako já,si rozumím.Má nejlepší kamarádka je o 3 týdny mladší než já.Stihla BLÍŽENCE. Známe a kamarádíme se od 3 let našeho života. Jedna za druhou bychom snad i dýchaly. A takových "drobností "by se našlo určitě víc.
Jitka Chodorová
Já to nepovažuji za žádnou náhodu,ale o tom už jsem Zuzce psala,našla jsem si na internetu kamarádku a když jsme zjistili,co máme všechno společného,nestačily jsme se divit,jen tak namátkou,obě jsme narozeny ve stejném znamení,obě máme svátek v prosinci,obě máme za muže bývalého strojvedoucího,máme rády stejnou hudbu,hodně stejných zájmů,posloucháme stejné radio,máme totožné číslo domu,vaříme stejná jídla,podobné starosti v rodině a to není ještě všechno,naši muži byli oba ve stejnou dobu v nemocnici,i když každý z jiného důvodu,prostě to by bylo moc náhod,já to považuji spíše na osudový tah,že ona tenkrát odpověděla na můj inzerát,přestože žádné seznámení k dopisování nehledala. A to jsem vypsala jen některé věci,každou chvíli přijdeme na něco nového,co nás prostě spojuje! Já teda astrologii dost věřím.
Jiří Libánský
Svět je plný hodně zvláštních "náhod"

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...