Podzim
Foto: autorka

Podzim

13. 9. 2017

Přichází podzim. Pro mne nejkrásnější období roku. Milovala jsem ho stejně ve dvaceti letech, jako ho miluji dnes ve svých více než šedesáti. Podzim je klid, smíření. Podzim je nádherně zbarvené listí na stromech i šustící pod nohama, mlha vkrádající se do duše, která ji přijímá jako balzám. Podzim je očistný déšť a osvobozující vítr. Podzim jsou krátící se dny, prodlužující se večery a tmavá rána. Podzim je příjemně hřejivé slunce a vlídné chladno. Podzim není depresivní, snad jen trochu melancholický. Podzim pro mne není zánik.

Přestože ho mám moc ráda, přistupuji k němu opatrně a s nevyřčenou otázkou, co mi přichystá. Několikrát se mi stalo, že právě na podzim mne potkala nějaká větší nepříjemnost – zdravotní, v rodině, v práci. A já jsem si říkala, proč zrovna teď, v období svého milovaného podzimu, se musím zabývat řešením problémů, místo toho, abych si ho užívala. Ale současně jsem se snažila čerpat sílu z toho, co mi nabízel.

Doufám, že mě letošní podzim nezklame a já budu moct toulat se pražskou přírodou a fotografovat jeho krásy. A třeba i výlet mimo Prahu se podaří.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Vy jste, Věrko, moje krevní skupina. Taky mám ráda podzimek a samozřejmě i jaro, to jsem se narodila. Pod vaše slova bych se mohla podepsat. Akorát ty maléry se mi vrbí tak nějak průběžně ;-), nejenom na podzim. Díky.
Věra Ježková
Děkuji ještě jednou. :-)
Zdenka Jírová
Také mám ráda podzim, ale ten lepší, s plnou náručí zlatých a rudých listů, které plnýma rukama rozhazuje. Do toho jemně prosvítá sluníčko, které se těší, že si trochu přes zimu odpočine.Zároveň nás poděluje svými plody, kterými se chlubí stromy i keře a co je hlavně žádané - houby.Radost z houbaření mi je ale už odepřena kvůli mým kolenou , do lese nevyjdu,ale kdysi jsem byla vášnivá houbařka. Stáří jenom vzpomíná.
Eva Mužíková
Hezky napsané. Přeji Vám Věrko, aby jste si ten letošní užila co nejlépe, s klidemv duši.
Alena Tollarová
Když je podzim vlídný a barevně teplý, je přímo požehnáním pro lovce - fotografy. Horší to je se dny sychravými, plískanicemi, rýmou a zkracujícími se dny ...
Věra Ježková
Děkuji. :-)
Jana Šenbergerová
První odstavec vyjadřuje přesně moje pocity, jen těch roků mám za sebou poněkud víc. Přeji vám podzim bez nemilých překvapení a hodně krásných chvil v přírodě kdekoliv a těším se i na vaše fotografické postřehy.
Lidmila Nejedlá
Rozumím Ti, Věrko. Ať nás tedy tento podzim hýčká, kolébá a hýří barvami nejen v přírodě, ale i v duši.
Hana Rypáčková
Nijak si roční období ňevybírám, ale příroda v podzimních barvách se mi líbí.Hezký článek.
Zuzana Pivcová
Podzimní barvy mám moc ráda a jednu dobu jsem nenosila jiné oblečení než laděné právě do těchto barev. Jediné, co mi dost vadí, je chladný vítr. musím záhy nosit čepici. Moje maminka byla Beran jako já a k stáru podzim špatně snášela, připomínal jí blízký konec. Pak ale najednou, to už byla těžce nemocná, se z auta rozhlédla po krajině a řekla, jak je ten podzim krásný, že by byla škoda ho nevidět. Dožila se pak začátku jara. Díky, Věrko, je to moc hezká úvaha.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...