ekolo Senior Tour odstartovalo. Přidejte se na trase také!
Ilustrační foto: ingimage.com

ekolo Senior Tour odstartovalo. Přidejte se na trase také!

18. 9. 2017

Dnes v 10.15 hodin středoevropského času odstartovala velká sportovní akce portálu i60 s názvem ekolo Senior Tour. Osm cyklistů ve věku 63 - 73 let se vydalo na trasu z Prahy do Olomouce na elektrokolech. Přidat se k nim mohou i další čtenáři magazínu i60!

Na startu Tour z půjčovny elektrokol společnosti ekolo.cz na Hradčanské byli připraveni: Iona Kolářová, Vladěna Štrynclová, Zdena Zábranská, Ilona Vykoukalová, Marie Měchurová, Miroslav Měchura, Antonín Šrámek (střídat bude Josef Borecký) a Oldřich Čepelka, který byl určen šéfem pelotonu.

Cyklisté se vydali nejdříve ulicemi Prahy a pak zamířili přes Zeleneč a Lázně Toušeň, odkud máme první informaci z trasy. "Elektrokola pěkně frčí, jedeme pohromadě, všichni mají skvělou fyzičku. Teď právě obědváme a zdravíme čtenáře," hlásil do mobilu Oldřich Čepelka. Po obědě se cyklisté  napojí na cyklostezku kolem Labe, po které zamíří do Poděbrad, kde budou ubytováni v Hotelu Junior. Na tomto místě se mohou zájemci s našimi cyklisty setkat a popovídat si o zážitcích z prvního dne. Také v následujících dnech mohou čtenáři cyklisty pozdravit nebo se s nimi projet, níže uvádíme bližší infomace o jednotlivých trasách.

 

2. den: Poděbrady - Žlebská Lhotka, 55 km

Z Hotelu Junior budou cyklisté vyjíždět cca v 9.00 a vyrazí do Penzionu Žlebská Lhotka. Trasa povede z Poděbrad opět nejdříve podél Labe do Libic nad Cidlonou a dále pak přes Velký Osek, Veltruby, Kolín, Kutnou Horu, Čáslav, Rounov nad Cidlinou do Žlebské Lhotky.

3. den: Žlebská Lhotka - Nové Hrady, 55 km

Třetí den bude stejně dlouhý, trasa povede přes obce Nasavrky, Miřetice, Prosetín do Nových Hradů, kde budou ubytováni v Chatě Polanka.

4. den: Nové Hrady - Moravská Třebová, 56 km

Také čtvrtý den bude délka trasy obdobn. Trasa povede přes LItomyšl a obce Strakov, Janov, Dětřichov, Kunčina a skončí na Náměstí T.G. Masaryka v Penzionu Moravská Třebová.

5. den: Moravská Třebová - Olomouc

Závěrečná etapa měří 59 kilometrů a povede přes obce Linhartice, Gruna, Loštice, Litovel a skončí v Penzionu No.1 v Olomouci. Na tomto místě uspořádáme pro účastnáky závěrečnou oslavu, na kterou mohou přijet i naši čtenáři.

Celou trasu, která měří 290 kilometrů si můžete prohlédnout na tomto místě. Myší lze mapu zvětšit a prostudovat detaily trasy včetně převýšení a rozhodnbout se, zda se k peletonu také nepřidáte.

Každý den budeme našim čtenářům přinášet z ekolo Senior Tour, jejímž partnerem je kromě společnosti ekolo.cz také ANO spořitelní družstvo, fotoreportáže včetně zážitků jednotlivých účastníků.

Přejeme cyklistům dobré počasí, příjemnou jízdu bez karambolů a hlavně šťastný dojezd ve zdraví do cíle!

ekolo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Super akce, fandím Vám.
Helenka Vambleki
Paráda! Ukažte, že senioři nepatří do starého železa!!!!!!!
Dana Kolářová
Šťastnou a veselou cestu bez nehod, deště a s větrem v zádech!
Věra Lišková
Všem účastníkům to na kole moc sluší, přeji, příjemnou cestu bez nehody a fandím Vám.
Marie Novotná
Hezké počasí a vítr v zádech.Šťastnou cestu ,až do cíle.
Marie Foltýnová
Zdravím všechny cyklisty seniory,přeji hezké počasí a šťastný dojezd do cíle bez nehody.
Hana Lancová
Fandím celému peletonu. Krása! :o)))
Zuzana Pivcová
Krom svého vlastního příspěvku i tady ráda píšu, že ten začátek byl moc fajn a všem zúčastněným velice fandím.
Alena Tollarová
Zdravím do Poděbrad a přeji pelotonu příjemný pobyt a po odpočinku další cestu v dobré pohodě a hlavně bez nehod. Bohužel se vzdalují od mého bydliště.
Eva Mužíková
Zdravím vás z Liberce, budu sledovat toto sportovní klání po celu dobu. Takže ... Ať se práší za pedály:)))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.