Praha trochu jinak
Foto: autorka

Praha trochu jinak

20. 9. 2017

Dobrý den,

pojďte se se mnou podívat na Prahu tak, jak jste ji asi ještě neviděli - ze střechy Národního zemědělského muzea. Vyjedete výtahem do čtvrtého patra, vyjdete z proskleného kvádru a … A zatají se vám dech nad tou nádherou. Stojíte nad Prahou, máte ji téměř na dosah, vidíte ji všude kolem sebe a vnímáte nádhernou volnost. Když vám k tomu ještě trochu fouká vítr, tak jako mně, máte pocit svobody dokonalý. Teprve potom, co vstřebáte první dojem, si všimnete, že i sama střecha je moc hezká, krásně upravená; je zde expozice Živá zahrada, na záhonu rostou bylinky. Za příznivého počasí si na střeše můžete uspořádat piknik – v muzeu vám na něj prodají potraviny a půjčí vybavení. Po úzkém chodníčku vedoucím kolem trávníků můžete obejít střechu kolem dokola. A dívat se a fotit. Já jsem měla s focením trochu problém – foťák mi už dosluhuje, občas cvakne, kdy chce on a ne, kdy já; chvílemi jsem vůbec neviděla, co fotím. Několik fotek jsem udělala mobilem. Výsledek byl ale lepší, než jsem čekala – zejména poté, co mi ostrost fotografií trochu vylepšil počítač. Takže - prosím.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Svatava Páleníková
Moc krásné. Díky za tip.
Věra Ježková
Mám radost, že vás mé fotky zaujaly. Domluvíte-li se na setkání na střeše, ráda přijdu.
Alena Tollarová
Evo?! A kdo ještě? Dokud je hezky ...
Eva Balúchová
Paní Věro,děkuji za krásný tip,třeba se na střeše sejdem s Alenou T. na pikniku. :-)
Zuzana Pivcová
Teď jsem jela kolem tramvají dolů z Břevnova a je pravda, že je vidět, že se na té střeše něco děje. :-)
Alena Tollarová
To je krása. A pro mě báječný tip na výlet.
Mirek Hahn
Zajímavé !
Jitka Hašková
To je moc pěkné. Také se tam chystám, nějak jsem v létě pozapomněla. Pro seniory nad 70 je vstupné do zem.. muzea zdarma.
Zuzana Pivcová
Jsou to moc hezké a originální záběry, Věrko, taková "neklasika". Připomnělo mi to naši návštěvu v budově Kooperativy u Florence v Den otevřených dveří asi před 3 roky. Nejen, že tam byl shora pěkný výhled, ale na střeše se nacházel i malý park s lavičkami a občerstvovacími koutky, kde mohli zaměstnanci v polední pauze krásně relaxovat. Díky za tip, již samo muzeum mě láká k návštěvě, a teď ještě k tomu ta střecha!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...