Tak jsme jim zamávali aneb Super senioři

Tak jsme jim zamávali aneb Super senioři

18. 9. 2017

Když jsem těsně před půl desátou dorazila do půjčovny elektrokol, bylo na nádvoří vilky kousek od stanice Hradčanská směrem ke Spartě už pěkně rušno. Účastníci pelotonu se seznamovali se svými koly, pořadatelé dávali odborné pokyny a nakládali zavazadla do doprovodného vozidla. Pozdravila jsem se s Ilonou, kterou jsem kromě diskusí na portálu a hlavně cestovatelských článků znala od vidění už z loňské módní přehlídky ve Ville Pellé, osobně se představila s Oldou, ale samozřejmě se zajímala i o ostatní, které jsem dosud neznala jménem. Olda byl jmenován vedoucím celé skupiny, což vzal velmi zodpovědně a hned stanovil cíl "mezipřistání" během cesty, kde se všichni sejdou a zhodnotí dosavadní jízdu. Ilona, zvyklá na vysokohorské túry, odmítla dát svůj docela těžký baťoh do auta a dala si ho na záda. Druhá Ilona se svou superštíhlou postavou bez gramu tuku by nejraději jela jen v tričku. A rozesmála nás Maruška M. svým konstatováním, kterak se dala celkově pojistit......co kdybych třeba někomu přejela husy....!

V celé skupině panovala dobrá nálada bez viditelné nervozity. Byla jsem natolik stržena atmosférou, že jsem, a to bez přehánění, zapomněla, že mám jít odpoledne na kontrolu na kardiologii, a málem jsem odjela s Honzou a Kamilou spolu s Olinkou autem do Poděbrad, uvítat peloton při dojezdu. Opravdu jsem toho litovala, ale ještě víc mě mrzela ta skutečnost, že neumím jezdit jako oni.

Kromě samotných jezdců a redaktorů jsme se tam dostavili čtyři. Někdo možná řekne, že je to dost. No, na všechny Pražáky, nevím, nevím. A tak chci vedle jezdců a pořadatelů poděkovat za sebe těm, kteří přišli a akci fandili: Olince, která se zrovna v tyto dny necítí zdravotně nejlépe, Věrce, která dodneška nikoho z nás osobně neznala, takže šla do neznáma, a Jirkovi, který tam přijel na své invalidní elektrokoloběžce cestou do motolské nemocnice. Díky vám!

Přeji celé akci zdárný průběh bez jakýchkoliv nesnází. Až budete končit, budu momentálně hodně daleko od domova, ale budu na vás myslet. Máte můj obdiv, jste super!

Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Zuzko, super přiblížení startu celé akce, fotky vše vystihující. Díky moc.
Lenka Hudečková
Prima akce, díky Zuzko za její popis, i když jsem už nahlížela i do článků pana Oldřicha. Je super, že se senioři účastní této akce...moc Vám všem fandím. A hlavně všichni (že Ilonko!) dojeďte zdraví do cíle :-).
Naděžda Špásová
Tohle mi nějak uniklo, Zuzko, díky za přiblížení. Vím, že se Ilona K. někam přihlašovala, ale vypustila jsem to. Tak ať to všem šlape. :-)
Marie Seitlová
Zuzko super reportáž, přeji účastníkům dobré počasí.
Alena Vávrová
Zuzko, díky za přiblížení atmosféry na startu a celé akci "Zdar, zdar, zdar!"
Alena Tollarová
Zuzko, díky za pohotovou reportáž ze startu a bezva fotky. Přeji všem šťastnou cestu a ta trika s logem jsou super!
Elena Valeriánová
Vítr do zad a opřete se pěkně do pedálů. Bezva reportáž.
Eva Balúchová
Šťastnou cestu......Budu se těšit na zážitky z cest.Mrzí mě,že Brno není na trase,tak si o vás jenom přečtu.
VANDA Blaškovič
BRAVÓ.....ať vám to všem šlape!
ivana kosťunová
Díky za přiblížení atmosféry , tak zítra !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%