Olympijské naděje/OLYMPIC HOPES CANOE SPRINT 2017
FOTO: autorka

Olympijské naděje/OLYMPIC HOPES CANOE SPRINT 2017

21. 9. 2017

Brzy po srpnovém Mistrovství světa v rychlostní kanoistice, které přineslo českým barvám nádherných šest medailí, hostila Labe aréna Račice další závody v rychlostní kanoistice. Zdaleka ne všechny děti tráví svůj volný čas hraním počítačových her a bezcílným posedáváním. A tak se o víkendu 15.-17. září 2017 do Račic sjely ty, které napříč zeměkoulí od Japonska, přes např. Indonésii, Tunisko, Dánsko, Francii, Velkou Británii až po USA a Kanadu, tráví čas u vody, sedají nebo klekají do vratkých lodí, berou do rukou pádla a věnují se rychlostní kanoistice. Závody to nebyly ledajaké. Děvčata a kluci, narození po 1.1.2000, přijeli bojovat o medaile v závodech Olympijské naděje.

Strávila jsem v Labe aréně sobotní i nedělní odpoledne a měla jsem možnost nahlédnout i do věže, místa startu i depa. Moc se mi ten ruch na vodě i kolem ní líbil a děvčatům i klukům jsem fandila. Počasí jim bohužel nebylo příliš nakloněno a spustil se dokonce i liják. Diváci se bez ohledu na státní příslušnost v tu chvíli semkli v části tribuny kryté střechou, závodníkům však evidentně nevadil. Jen nad hosteskami, přinášejícími ke stupňům vítězů na polštářcích medaile, se vznášel deštník.

Našim olympijským nadějím závody přinesly čtyři bronzové, jednu stříbrnou a jednu zlatou medaili a vy si zkuste zapamatovat tato jména: Jiří Minařík (1. místo), dvojka Kateřina Zárubová a Adéla Házová (2. místo), dvojka Natálie Součková a Barbora Betlachová (3. místo), dvojka Tomáš Sobíšek a Jakub Brabec (3. místo), Jakub Brabec (3. místo), Jiří Zalubil (3. místo). Možná o nich za pár let ještě uslyšíme.

Ráda bych se s vámi podělila o několik fotografií.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
No prosím, Jiří Minařík právě získal bronzovou medaili ve sprintu na Olympijských hrách mládeže v Buenos Aires.
Olga Štolbová
Alí, senzační reportáž a fotky úúúžasné. Máš to za 1*...**********
Eva Balúchová
Nejsem holka od vody,tak o kajakářství moc nevím.O to víc mě těší,že ty,takový nadšenec,jsi nám akci přiblížila.Jména si určitě nebudu pamatovat,ale ty jo,tak nám pak řekneš.
Alena Vávrová
Ali, jako bývalá amatérská kajakářka na Mácháči Ti děkuji za krásnou reportáž a hlavně nááramný fotky! V Račicích jsem několikrát také byla jako divačka.
Marie Seitlová
Ali dík za pěknou reportáž, fotky ji krásně doplnily.
Elena Valeriánová
Tak tomu říkám fotoreportáž ze zajímavého dění. Ne všichni máme možnost se něčeho podobného zúčastnit. Kéž bych si ta jména zapamatovala a kéž by ta jména zářila na olimpiádě. A fotky, ty hostesky by se mi líbily i v nějakém časopise. Jako reportáž jsou všechny fajn, ale vtip má i ta, kdy na stupních vítězů stojí bosí vítězové a dva jsou v ponožkách. Super, pět hvězdiček je málo.
Naděžda Špásová
Álo, taky jsme koukali a fandili. Hezké fotky.
Eva Mužíková
Alenko, krátké a výstižné. Ten lijavec nad hosteskami jsi zachytila excelentně:))))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...