Ranní anekdota pro zdraví
ilustrační foto: pixabay.com

Ranní anekdota pro zdraví

22. 9. 2017

Lékaři doporučují k udržení dobrého zdraví začít den ihned po probuzení dobrou (nejlépe peprnou) anekdotou. Ta vyvolá smích, smích vyvolá otřesy bránice, otřesy bránice probudí k životu plíce, plíce naberou hodně vzduchu, vzduch okysličí krev, krev začne obíhat a čistit organismus, jako čistí úklidová četa ulici po nočním hýření. Do vymetených komůrek naplněných přes noc zbytky ošklivých snů a nestrávených jedů se nahrnou mladistvé endorfiny. To všechno dokáže ranní anekdota.

Problém ovšem je, že vám anekdotu musí někdo říct. Když si ji po ránu řeknete sami, nevypadáte jako vtipálek, ale jako blázen. Chtít po manželce, aby vám rozespale vyprávěla anekdotu o tchýni, je sice komická představa, ale v praxi určitě fungovat nebude. Stejně tak neuspěje muž, který bude ráno šeptat ženě do ouška nějaký pivní humor. Chce to citlivě vybírat.

Ve světě již existují mluvící budíky s naprogramovanou zásobou vtipů, odstupňovaných co do lechtivosti podle věku, pohlaví, vzdělání a ročních dob. Dokud se vtipný budík neobjeví na našem trhu, nezbývá, než si ranní anekdoty pro zdraví jeden druhému vyprávět. Přiznám se, že jsem to také zkusil a veselou anekdotou po probuzení začal den, čekaje, že vesele bude pokračovat. Nepokračoval. Že bych vybral špatnou anekdotu?

Velice hezké děvče přijde s matkou k lékaři.

- Tak se svlékněte, slečno! - povídá lékař.

- Ale přišly jsme kvůli mně! - ozve se matka dotčeně.

- Tak vyplázněte jazyk. -

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Jak jen bych to mělaudělat, aby se ten můj Bertík naučil vyprávět alespoň jednu vtipnou anekdotu. Vyprávějíc ji sama sobě, to se opravdu nezasměji.
Lenka Hudečková
My se nejvíce zasmějeme, když se sejdeme s přáteli, to není o smích nouze....a jinak můj Jiřík taky umí povyprávět vtipy, horší je, že se ráno moc často nevídáme, spíš až odpoledne :-)
Lidmila Nejedlá
Opravdu jsem se zasmála, když jsem si uvědomila, že jsem ve věku, kdy už jen vyplazuji jazyk. Proto mám u svého lékaře tak tenkou složku diagnóz a to je k potěšení.
Věra Ježková
Pokud někdo, jako například já, dokáže ráno myslet pouze na to, aby vykonal správně základní úkony, bude mu připadat poslouchání anekdoty jako vysoce intelektuální a nezvládnutelný úkol. Pro ty ostatní je zajisté příjemné zpestření vstupu do nového dne. Nemýlím-li se, je to pan doktor Nešpor, který lidi učí smát se jen tak, začít i smíchem vynuceným. Výsledek by měl být stejný jako u smíchu spontánního. A na to si stačí člověk sám. (Nezkoušela jsem to.)
Naděžda Špásová
No jo, když ona je k tomu důležitá jedna dost podstatná věc. Paměť! Ale vtip je jak ze života.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.