Protikuřácký zákon nás asi zardousí
ilustrační foto: pixabay.com

Protikuřácký zákon nás asi zardousí

25. 9. 2017

Jsem silný kuřák. Rád si zakouřím, zvláště na čerstvém proudícím vzduchu. To je prý nejzdravější! S novým přijatým zákonem je to už teď obtížnější! Před pražskými hospodami postávají houfy kuřáků. Ti vyfukují tolik dýmu, že ani parní lokomotiva tolik kouře nevyfukovala!

Jít po pražském chodníku je o udušení. Dým se valí na náhodné chodce, i na matky s dětmi v kočárcích! Jde jen o jeho neřízené odstraňování jenom prouděním směru větru.

Dříve, i v jiných evropských zemích, býval kouř odsáván dokonalými hospodskými stropními ventilátory. Byl odvětráván nad střechy budov. Tedy, nad obvyklé lidské dýchací zóny!

Jen tak dál, s bruselskými blbinami. Češi přežijí však i další Brusel.

 

                          

Můj příběh
Hodnocení:
(3.9 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Jsem nekuřák, tak se mne tento zákon netýká, mám jen větší možnosti zajít do restaurací, aniž bych se po příchodu domů musela celá vyprat a vykoupat. Mám ale jinou zkušenost. Celý svůj život jsem pracovala na hygienické stanici. Nevím, před kolika léty, ještě hluboko za socializmu, vyhlásilo se takové provolání s heslem " Lékaři nekouří".Naše stanice se do té soutěže také přihlásila. Přestalo se kouřit na pracovištích, vznikly malé kuřárny, ale ty se zakrátko také zrušily , zákaz platil i s kouřením před budovou. Ředitelka vydala příkaz: Kdo bude přistižen poprvé, sníží se mu plat o pokutu 500,-Kč, podruhé dostane vyhazov / to už bylo po revoluci/. Nikdo si nestěžoval, nikdo na pracovišti nekouřil, i když ta soutěž byla dávno zapomenutá. Moje spolupracovnice , kuřačky se to hladce odnaučily a byly rády.
Ilona Erika Kolář
Přestaňte kouřit a nic Vás nezardousí. Není nic otravnějšího a protivnějšího než kuřáci, kteří volají po "svých" právech.
Zdena Proboštová
Pravda pravdoucí a těch vajglů po zemi před hospodama. Okamura jasně říkal, že noviny a politici neříkají pravdu, když tvrdí, že na západě se to ujalo a naopak stoupla návštěvnost hospod. Jo nikdo to nechtěl slyšet, naše hospoda taky vykazuje nedostatek hostů, zato dokud je teplo, tak v pátek nebo sobotu to před hospodou žije. Ale to se nelíbí nám, jo jo :-)
Marcela Pivcová
Myslím také, že tento zákon k ničemu dobrému nepřispěl. Nebo snad je estetické posezení u dveří hospůdky, kam si návštěvník s dovolením obsluhy vynese židli (případně s půllitrem a cigaretou sedí mezi kytkami v betonovém květináči)? Jakpak asi bude v zimě? Jsem nekuřák, ale raději bych se zastávala nějakého koutku k posezení uvnitř - avšak dobře větraného!
Dana Puchalská
Je to opravdu podivný zákon. Připadám si jako kdyby mi bylo 15 let a schovávala se s cigaretou před rodiči. Asi si zákonodárci usmysleli, že budeme žít jako ovce. Pan Nekvasil mi mluví z duše. Napadá mně při tom jak to asi vypadá v naší nejslavnější kavárně- Slavii. Nejdřív tam kouzlo zničil architekt výměnou zařízení a teď tohle. A to nemluvím o tom že se jim ještě podařilo zlikvidovat kavárnu Savarin v ulici Na příkopech. Z té rovnou udělali Mac Donalda. A jakou ta měla tradici. Chápu rodiče, nechtějí aby jejich děti dýchali špatný vzduch, ale co je moc to je moc. A mezi nám- děti by do hospůdek a vináren a kaváren chodit neměly. Je to fakt podivná doba. Cizinci koukají a nestačí se divit. A volně chodit po ulicích ještě nikdo zatím nezakázal Holt těm co toto vymýšlí chybí zdravý selský rozum. Jsme tu zkrátka a dobře už jako v Absurdistánu.
Mirek Hahn
....má to svou logiku. Nejdřív v hospodách vybudovat stavebně oddělené prostory, takže se vygenerovala nějaká práce pro stavební firmy a řemeslníky, zaplatili to hospodští. Pak úplný zákaz kouření v hospodách, to podpoří nákup elektronických cigaret, zaplatí to elektrokuřáci.... Myslím, že do dvou let přijde zákaz elektrocigaret a objeví se prodej bezdýmných inhalačních tyčinek. Při tom všem se stále velmi dobře prodávají tabákové výrobky s gigantickou spotřební daní, kuřáci kouří doma, na zahradě a schování za budovou městské kotelny. Takhle se podporuje ekonomický růst :-)
ivana kosťunová
Češi přežijí všechno. Jenom občas bývají papežštější nežli papež

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...