Den třetí: Mladí chlapci a dívky převlečení za seniory
FOTO: redakce

Den třetí: Mladí chlapci a dívky převlečení za seniory

20. 9. 2017

Ano, vážení přátelé, opět se vám hlásíme s přímým přenosem ze třetí etapy cyklistického závodu Praha  - Olomouc. Naši borci vyrazili od startu ve Žlebské Lhotce velmi brzy ráno, již v deset hodin. A nyní jsou již blízko, pouhý kilometr před cílem v Nových Hradech. V čele jede po celou dobu sehraná osmičlenná skupinka a nenechává nás na pochybách, kdo opět vyhraje v soutěži družstev. Jsou to zřejmě mladí chlapci a dívky převlečení za seniory a seniorky. Mladí lidé, kterým právem patří tato země. Ano, vážení, jak víme, tahle země je prostě jenom pro mladý…

A už jsou tady, už jsou tady, už jejich kola, rychlejší než zvuk, sviští za námi, protože jsou před námi, a vedle nás míjí nás, doslova nás myjí tou  cyklosmrští a… a promiňte, vzrušením jsem právě překousl pupeční…, chci říct, telefonní šňůru, neboť už jsou tady, už jsou v cíli, už nás ve vítězném gestu zdviženého prostředníčku zdraví, totiž co to povídám, chtěl jsem říci Babyka Bydžov Přibyslav, ne ani to jsem nechtěl, všichni tady jsme v euforii nad jejich výkonem a… a… Ale co to? Nejsou to mladí lidé s maskou seniorů, jsou to naopak senioři s tělem a duší mladých chlapců a dívek! No to je úžasné, přátelé, to je neuvěřitelné, čeho jsme právě byli svědky. Daleko za nimi, zbroceni potem a močí, přijíždějí čeští reprezentanti junioři, svá kola s omluvou odhazují a našim vítězům odevzdávají své vkladní knížky a křestní listy, opravdu, vaření přátelé, je to tak, třetí etapa skončila naprostým vítězstvím cyklotýmu i60 s podporou ekolo.cz.

A nyní máme u mikrofonu, který stejně nefunguje, člena týmu Oldřicha Čepelku: „Dobrý den, člene, blahopřejeme vašemu mužstvu k vítězství. Řekněte nám, jak vlastně dnešní etapa probíhala, na co všechno jste na trati narazili, to nemyslím doslova, a jaxte to vyřešili?“

„Děkuji, naše mužstvo je vlastně převážně ženstvo, ale to vám, pane redaktore, póvli a hnoji, asi uniklo. Etapa to byla docela nudná, pouze někteří členové jako obvykle téměř bourali nebo se naschvál opožďovali, avšak odstoupit ze závodu se jim nepodařilo a všichni pokračují do čtvrteční etapy.“ 

Dále jsme se dozvěděli, že Majka budila všechny již za svítání s odlivkou pravé trnkovice, kterou jim dovolila zapít jen další trnkovicí. Po snídani si začali ukazovat modřiny ze svých pádů. Jasně vyhrála ústecká Ilona. Zítra se možná někdo pokusí ji přetrumfnout. Pepa spolu s ostatními sjížděl docela nebezpečné kamenité sjezdy v lesích za Sečí a neohroženě stoupal do kopců. Opravdu si dnes všichni mákli.

Chtěli jsme vyzpovídat i další členy týmu, ale kladenská Ilona je nepustila ke slovu a vždycky 7x zopakovala každou svou myšlenku nebo informaci.

Do týmu patří i řidič. Dnes a zítra to je řidička, Libuše Hvězdová. Že se veze, kdežto oni musí šlapat? Ale bez ní by to přece vůbec nešlo, copak si všichni naloží kufr na záda? A pak taky, ona z toho chudák zdaleka nemá tu zábavu a požitek jako ti cyklisté. Vždycky někam poodjede a tam na ně může akorát čekat. Je to obětavá práce a všichni v cyklotýmu jsou jí za to vděčni.

Zpět k dnešní etapě:
V chatě Polánka u Nových Hradů je dnes veselo, vítězové oslavují. Ještě, ještě, křičí všichni a číšník musí běhat s polévkou česnečkou. Pivo si každý dává jen potají, aby to neviděl umělecký vedoucí zájezdu Olda Čepelka. Nakonec si opět vzal slovo právě Olda (my jsme mu ho nedali, ale on si ho vzal).

„Naše první místo v etapě jen dokazuje, že TAHLE ZEMĚ NENÍ JENOM PRO MLA- - “ – V tomto okamžiku Olda bohužel usnul únavou, takže se již nedozvíme, co nám chtěl říci.  

 

Přidáváme videa, která natočil účastník prvních dvou etap Tonda Šrámek:

 

 

ekolo
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Čtu sice se zpožděním, ale držím stále palce a fandím vám a taky se tu "řehcu".
Libor Farský
Bravo !
Lidmila Nejedlá
Od pohledu i od činu jste skvělí!!!
Marie Ženatová
Díky za senzační čtení a velikou odvahu...
Helenka Vambleki
Sqělá reportáž, sqělá parta!
Eva Mužíková
Obdivuji vás všechny, koukám že jedete cestou necestou. Oldřichu, zkrátka umíš pobavit. Tak se držte lidičky..,.
Libuše Křapová
Není co říct, lze jen závidět :-) pěkně si to užíváte, přeji vám co nejméně pádů a mírné sluníčko. Aby vám nebylo horko a ani nepršelo. Majko, bacha na promile, nedejchat!
Olga Štolbová
Oldo a ostatní, směju se, až jsem spadla ze židle. Ale to proto, že sedím na krajíčku. Mějte furt takhle dobrou náladu, ani smích není jen pro mladý, čúúús. *****
Soňa Prachfeldová
Hm hm, ach VY jste úžasní !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zuzana Pivcová
Oldo, Ty jsi muž na svém místě. Tady, a doma nepochybně taky. Všechny tak chválím, že to už víc ani nejde.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.