Život ve dvojici
Foto: Archiv autorky

Život ve dvojici

27. 9. 2017

Je jisté, že člověk byl stvořen k životu ve dvojici. Ale najít dobrého přítele, parťáka, spřízněnou duši, aby soužití s ním bylo harmonické, není vůbec snadné.

Bylo nádherné letní odpoledne. Vylovila jsem lehátko z pod střechy na terase a rozvalila se na něm téměř nahá. Užívala jsem si   pohodu svého soukromí a každým pórem vstřebávala to sluneční záření. Dveře do domu jsem nechala otevřené, věděla jsem, že za mnou přijdeš. Sluníčko tak příjemně hladilo, že jsem upadala do polospánku. Rušilo mě jen vrkání holubů z okolních střech a  mírné pálení krvavého šrámu na lýtku, který jsem utržila před chvílí o růžový trn na zahrádce.

Konečně jemně zavrzaly dveře a já věděla, že jsi tady. Zaváhal jsi, pohlédl pod stříšku na druhé lehátko, ale nechal ho na místě. Vždycky jsi byl ohleduplný a nikdy mě zbytečně nerušil.  Dopřával jsi mi odpočinek, a když jsi viděl, že spím, choval ses obzvláště tiše. Pomalu jsi mne obešel, chvíli mne pozoroval a pak sis sedl vedle mne. Párkrát jsi se ohnal po mouše či vose, aby mne opravdu nic nerušilo. Považovala jsem si tvé náklonnosti a byla za tu přízeň vděčná. Byl jsi skutečně přítelem pozorným, džentlmenem, jak má být. Porozumění mezi námi bylo přímo hmatatelné. Oba jsme si užívali tu nádheru letního pozdního odpoledne. Pak tě zaujala bolavá rána na mém lýtku a já  na ní ucítila tvůj dech. Dotkla jsem se jemně tvého ucha a zašeptala: "Fuj, Azore, lehni!"

Moje próza
Hodnocení:
(4.8 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Foltýnová
Lidmilko,já už jsem se zaradovala,že nejsi sama.S tou poslední větou,co jsi mu jemně zašeptala do ouška jsi mě dostala..Jsi šibalka
Elena Valeriánová
********** .... **********
Zuzana Pivcová
Pointa je obdobná jako u minulého vyprávění o vnoučkovi, ale tím článek neztrácí na půvabu.
Alena Tollarová
Limi, Ty mě bavíš ...
Libor Farský
Já jsem to pochopil tak, že se v tom příběhu jedná o muže, ale Lidmilka měla zavřené oči.
Dagmar Bartušková
Na konci mého komentáře měla být jen jedna tečka. :-)
Dagmar Bartušková
Lydie, skvělé! Pobavila jsem se. Na fotu jsem poznala Tebe, Honzu a sebe. :-) Není to tak dlouho, co jsme ve Ville Pellé takhle pevně u sebe stáli...
Lenka Hudečková
Hezké Lidmilko :-)
Marie Seitlová
Lidmilko moc pěkné, na začátku jsem si říkala, že by...., ale vím, že ti naši miláčci jsou nejlepší. Zdraví Tě Kačka, hned Tě na fotce poznala.
Alena Vávrová
Nóó, Lidunko, moc pěkná mystifikace ;-)) !!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.