Salzburské Alpy
Foto: autorka

Salzburské Alpy

30. 9. 2017

300 km za hraničním přechodem Dolní Dvořiště (svižným tempem tři hodiny – ale dodržovat předpisy!!!) leží jedna z krásných alpských krajin plná jezer, vyhlídek a malebných městeček. Nám cestu ještě zpříjemnil výběr termínu. Škola právě začala. Silnice volné, turistická centra vyprázdněná, ubytovací kapacity k dispozici v libovolném množství.

Vybrali jsme si městečko Maria Alm. Malebné. Všude „kousek“. Zell am Zee i Kitzbϋhel co by kamenem dohodil. Nad námi kopce, skály, vrcholy, lesy, zelené stráně. Na vrcholech atrakce, na stráních pasoucí se dobytek. V lesích houby (pozor, sbírat od 7:00 do 19:00 hodin a to pouze 2 kg na osobu!), na skalách feráty. Pomalu odplouvající mraky nám odkrývaly vysokohorské (zasněžené) štíty a zelenavé kopce, na které lze vyjet lanovkou nebo vyjít pěšky. Dolů potom můžete sjet potrubní poštou (viz foto). Pozor, na sebe ale něco klouzavého, jinak se v rouře zaseknete a postrčí vás až další klouzající se turista.

U horských chat je vše připraveno pro turisty a jejich miláčky. Dřevěné atrakce pro malé návštěvníky a misky na vodu pro domácí mazlíčky. Všude čisto a milo. Ceny nezávratné, přijatelné. Dá se říci, že srovnatelné s našimi horskými středisky, kde často tak čisto a milo není.

Doufám, že pozvánkou pro vás mohou být i přiložené fotografie.

Ze Salzburských Alp vás zdraví:

cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Nádherná reportáž!
Marie Seitlová
Také mám Alpy ráda, letos to bylo ale ve Švýcarsku.
Marie Ženatová
Před mnoha léty jsem zde krátce byla, díky moc za milou připomínku. Fotografie jsou nádherné, prohlížela jsem je dvakrát - nejvíce mne zaujala ta krása a čistota hřbitova...
Alena Vávrová
Nádhera, byla jsem tam - poblíž - před lety. Fotky vševypovídající.
Zuzana Pivcová
Pěkná informace, která obsahuje to nejdůležitější. Fotky jsou krásné.
Lidmila Nejedlá
Mám ráda hory a Alpy v Rakousku zvlášť, byla jsem tam letos v červnu.
Naděžda Špásová
Rakouskem jsem vždycky jen projížděla, ale země je to opravdu krásná, je to vidět i na tvých fotkách. Třeba se nám to jednou povede, myslím návštěva Rakous. :-)
Jarmila Fialová
2kg hub na osobu - to by se mělo zavést i u nás,protože někteří to doslova se sběrem přehánějí.
Věra Ježková
Moc hezké záběry. Ten památník je zajímavý a působivý. Co se týče potrubní pošty, obávám se, že při mé klaustrofobii by mne do ní nikdo nedostal.
Marie Novotná
Báječná krajina a nádherné foto.Byla jsem tam před 11 lety-díky za pozvánku,jela bych hned.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.