Luhačovická serenáda
FOTO: archiv autorky

Luhačovická serenáda

8. 4. 2020

A ještě jeden vzpomínkový článek...

Íčko umožňuje různá setkávání. 12.října 2017 se moravská větev rozhodla setkat v Luhačovicích. Jenže ne vždy se naplánuje datum tak, aby vyhovovalo všem. Bohumíňáci by určitě dorazili ve větším počtu, ale už dlouho měli naplánovaný výlet do Slavkova, tak ze severu dojela jen Hela. Jižní Moravu zastupovala Evka a hostitelské role se ujala Liba, která bydlí od lázní, coby kamenem dohodil, v Záhorovicích. Z Klimkovic si určitě pamatujete Majku, tak to byla čtvrtá do mariáše.

Nádherný říjnový den jsme si užily na kolonádě, v cukrárně i v lázeňském parku, kde jsme na každém kroku zakopávaly o nějaké houbičky. Evka nás pořád přemlouvala, že chce do Elektry na tanečky, ale vylezlo z ní, že by s bolavým kolenem jen seděla a koukala na nás, jak se protáčíme s lázeňskými šviháky. Tůdle, nůdle, rozhodla jsem, že jedeme k Libušce. Dobře jsem udělala, u Liby bylo útulno, příjemno a všechny čtyři jsme si pěkně popovídaly. Slabší nátury začaly odpadat a já s Libou jsme pomlouvaly všechny íčkaře až do jedné hodiny.

Zmapovala jsem si, kudy půjdu v noci co dvě hodiny čůrat. V ložnici byla úplná tma. Asi vám to nebude tak moc divné, jako mně. Ale já bydlím ve městě, kde mi do oken svítí pouliční lampy. A tady byla úúúúúúplná tma. To by se kradlo! Já však místo zlodějny jsem volila spánek. Jak jsem lehla, do minuty jsem spala. A spala a spala a spala...až mne probudily hlasy. Lidičky, vy, co mne znáte, jak do dvou ještě nespím a od pěti už zase nespím...neuvěříte, že jsem spala osm a půl hodiny v kuse!!! Kupodivu i Liba spala dobře, jen Evka nám pokazila spací rekord, byla vzhůru už od sedmi a hrála si venku se psem. Po pozdní snídani (až v deset) jsme se rozjely domů. Já na sever, Evka k jihu. Setkání bylo moc fajn.

Děkuji, íčko, že nám i taková malá setkáníčka umožňuješ. A nespavci, kdo se potřebujete pořádně prospat, jeďte do Záhorovic!!!

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Baloušková
V sobotu jedu s partou od nás na týden do Luhačovic, už jsem slyšela, že jsou to nyní krásné lázně. Beru to jako poznávací turistiku, procedůry téměř žádné, jen výlet do Vizovic. Do deště a zimy jsme vybavené, nevadí. Krásné fotky.
Alena Tollarová
Tak konečně vím, proč jsem do jedné v noci škytala jako blázen ...Holky, hezky jste si to užily, chybí mi jen fotky z mariáše.
Eva Balúchová
Libuško,jenom 4 piškotky dostal.Helence děkuji za připomenutí krásných dvou dní s príma kamarádkama.V Elektře jsem vám chtěla dopřát zábavu a sama bych nasávala lázeňskou atmosféru.Tak třeba jindy.A musím potvrdit,že holky spaly jak broučci,už jsem se bála,že mě ujede vlak.Těším se zase někdy někde.
Libuše Křapová
Evi, hlídal u plotu, kdy přijdu domů. A byl strašně nadšený, že jsem mu přivedla návštěvu :-) Ráno pak ukázal Evce, kde co je na dvoře a vyprosil si (doslova packami) prý šest piškotů (přiznaných).
Eva Mužíková
Je vidět, že jste si užívaly. A kde je Ferda???
Naděžda Špásová
Červenko, každé setkání přátel, byť v počtu jak do mariáše, je hezké. Luhačovice bych chtěla jednou vidět, ale od nás je to opravdu dost z ruky. Fotky jsou fakt povedené.
Hana Rypáčková
Senza, sluší vám to spolu.
Zuzana Pivcová
Každé takovéhle vydařené setkání, ať velké nebo počtem zúčastněných menší, je dobrou vizitkou samotných lidí, ale i celého portálu. Prima!!
Jana Šenbergerová
Z fotek je jasné, že vám spolu bylo dobře a dobře vám tak, míněno v dobrém. Také to mám ráda, když je v noci tma tmoucí.
Alena Vávrová
Blahopřeji k vydařenému setkáníčku a děkuji za možnost sdílení! Snad tam příště nebudu chybět. I když já se pořád nejlíp vyspím doma ve své postýlce ;-).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.