Volby na Žižkově
Ilustrační foto: pixabay.com

Volby na Žižkově

23. 10. 2017

Na volební pátek jsem si ráno přispal. To proto, abych měl předvolební jásot ve tvářích a jiskru v očích.

K obědu nám v jídelně upekli předvolební kachnu. Moc jsem se na ni těšil. Stehno bylo ale tvrdé a neosolené. Ani jsem to nedojedl!

Při dalším cestování jsem si četl volební instrukce. Náš významný politik zrušil KSČ, jako prý zločineckou organizaci, navždy! Pak si klidně umřel. V informačním letáčku jsou teď vyjmenovány naše komunistické strany - čtyři!!!: KSČ, KSČ 21, KSČM a KSČMS. Jednu, tu špatnou, nahradily stejné, ale čtyři!!! Netušil jsem, jak je naše ČR stále „rudá“. Inu, řeči se mluví a voda teče…

Pak jsem jel kus tramvají. Náhodně si ke mně přisedl dospělý muž a politicky se rozpovídal. Prý zvolí „Okamůru“, ten nechce rozdat Evropu muslimům. Pípnul jsem, že Evropu a Ameriku už teď nelze zachránit, natož českými volbami!

Měl jsem časovou rezervu do otevření volebních prostor. Jel jsem tedy dlouhou cestu schválně to pomalým městským autobusem.

Z předvolební nervozity jsem si v něm zatrhl nehet na levém malíčku. Dost mi to krvácelo, krev kanula na podlahu autobusu. Nebylo čím a jak krvácení zastavit. Musel jsem si pomoci amatérsky. Větší krvavé skvrny jsem odsával vnitřkem mé černé ponožky. Spolucestující si toho ani nevšimli; asi až řidič, na té konečné.

Pořád mi zbýval čas, tak jsem se šel ošetřit na záchod v žižkovské restauraci, tam už tekla vodovodní voda; toaletním papírem jsem trochu krvácení zastavil.

Pak jsem si šel sednout na lavičku před „volební“ školu. Parkem pobíhaly dříve vypuštěné nezletilé děti. Bál jsem se, aby mne policie nezatkla, za pedofilii!

Pomalu jsem se loudal k volební místnosti. Letos tam nestáli po zuby ozbrojení policisté

Asi 50 vlasteneckých penzistek už se nemohlo dočkat otevření. Pak už šlo vše rychle a snadně. Nikdo se pitomě neptal komise, na jen blbosti.

Jako vysloužilý hygienik jsem se šel podívat na volební záchody. Sdělovací prostředky v nich inzerovaly dostatek „volebního“ toaletního papíru. Byla to pravda a užitečné předvídání. Někteří starší voliči, po vhození lístku do urny, se mohli příliš uvolnit, třeba i tam níže. Splnili si tak svou veškerou vlasteneckou povinnost.

Vrátil jsem se domů, přestrojil do bačkor a pyžama, s úmyslem, vylézt z tohoto až v pondělí ráno!       
Další volební události budu sledovat už jenom v televizi.


P. S.: Mimo plánování víkendu si stále musím zastavovat volební krvácení z mého malíčku. Doufám, že do příštích voleb z něj úplně nevykrvácím?!

 

            

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Autor nevolil v místě svého bydliště?
ivana kosťunová
Představuji si vás jak v bačkorách a pyžamu píšete tento článek jak jinak, musím opět dát 5*
Marie Metelková
Škoda, že nám pisatel tohoto až strašidelně ponurého příspěvku nesdělil jako pointu, pro kterou ze stran bije jeho srdce, že se odhodlal pro její volbu téměř nasadit život.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.