Domácí drama
ilustrační foto: pixabay.com

Domácí drama

24. 10. 2017

Bydlím v paneláku s malou lodžíí, na kterou vede okno z koupelny. Ráno jsem v koupelně dokončovala ranní toaletu, když mě vyrušil nebývalý hluk na balkoně a divný pohyb. Tou dobou seděla na balkóně na křesílku v poklidu moje kočka Mejdyna a pozorovala probouzející se život v parčíku, který máme před domem. Balkón je zasklený, měla jsem jen pootevřený jeden díl na větrání. Tušila jsem nějakou pohromu, mám tam plno kytek, a už jsem se děsila, která to nepřežila. Vrhla jsem se bleskově na balkón. Moje podle mne líná, gaučová kočka právě mi dokázala, že je původně dravec a nic nezapomněla. Právě se jí podařilo ulovit zvědavého ptáčka, kterého zvábily modré bobulky na už opadaném psím vínu. Prolétl pootevřeným dílem skla, s mým dravcem ale nepočítal. Bravurně ho chytla do tlamy a proběhla s ním kolem mne a letěla si ho schovat do ložnice pod postel, kde má pelech. Projevila jsem postřeh a mladickou rychlostí jsem se vrhla pod postel za ní a podařilo se mi uloveného ptáčka jí vyrvat z tlamy. Poznala jsem i za těchto dramatických okolnosí, že je to maličká sýkorka - modřinka, která mi ale vylétla z ruky, létala zběsile po bytě, Za ní já a Mejdyna. která se svého úlovku nechtěla vzdát. Naštěstí se sýkorka ukryla na okně v obýváku, kde mám na parapetu kytky. Já honem odklízela ostatní květiny z okna, abych mohla otevřít alespoň jedno křídlo a pustit ji. Podařilo se, sýkorka rychle ulítla a já začala uklízet malé pogromy po této příhodě. Jen Mejdynka se mnou nemluvila, ještě odpoledne očichávala místa, kde byla sýkorka. Probrala i balkón, co kdyby tam ještě byla? Tak tedˇmusím hlídat i balkón i ptáky.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Zdeničko, blahopřeji k pohotovému zákroku. Nevím, jestli bych tohle dokázal ...
Marie Seitlová
Pěkná příběh.
Jana Šenbergerová
Kamarádka, která bydlí v pátém patře panelového domu a občas musela řešit se sousedy přebíhání koček po zábradlí balkonu, to vyřešila instalací sítě s většími oky, ale aby kočky neprolezly. Funguje to výborně a zvenku síť není vidět, jen ptáci si musí dávat pozor.
Naděžda Špásová
Taky máme zasklený balkon s pootevřeným větráním. Už několikrát tam vlítla sýkorka a zatím vždycky našla cestu ven. Je dobře, Zdenko, že jste pohotově zasáhla. Až bude Mejdynka něco chtít, však ona si přijde.
Lidmila Nejedlá
Zdenko, skvělá jsi Ty, že jsi sýkorku zachránila.
Věra Ježková
Hezký příběh. Díky. A hezké jméno kočičky.
Eva Mužíková
Tak to Zdeni znám, ovšem ve hře je vosa, nebo velká moucha, která vlétne do bytu. Bertík se může zbláznit a je schopen vyskočit i na parapet mezi květináče. Moje chyba, místo abych jej okřikla, ještě ho chválím:))) Když mouchu chytne, nejdříve jí překousne, pak hodí na zem a packou jí škrábe, až se nehýbá-Vosu mu beru, tam bych se bála alergie na štípnutí.
Zuzana Pivcová
Dovedu si představit ten cirkus. No a šťastný pád z výšky (viz komentář Ivany), to je opravdu výjimka, já jsem to zažila, ne u našich koček, ale v sousedství v sídlišti, bylo to smutné. Kočky jsou na tohle hrozné, a i kdyby byly krmeny sebelépe, lovecký pud v nich zůstává. Proto každému, kdo bydlí výše, neradím, aby nechával otevřené okno nebo pouštěl kočku na balkon.
Danuše Onderková
Živě si dovedu Zdenku představit, jak běhala za Mejdynkou. Jednou mi do pokoje vletěl vrabec a já běhaala za ním a otvírala jedno okno za druhým, protože než jsem stačila otevřít okno byl zase v dalším pokoji. Naháněli jsme se 10 minut, než se uráčil otevřeným oknem vyletět ven. Potom jsem sedla do křesla a musela se tomu smát.
ivana kosťunová
Můj kocour se taky z balkonu hrdinně vrhnul za ptákem, skončilo to pádem ze sedmého patra. Nebudeš mi to Zdeno věřit, ale přežil bez jediného zranění, pouze otřesen.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.