Sousedská symbióza
Ilustrační foto: pixabay.com

Sousedská symbióza

26. 10. 2017

"Ty zase kouříš? Vždyť jsi říkal, že toho necháš. Přísahal jsi. Prý od Nového roku, od narozenin, od pondělí, poslední krabička, poslední cigareta...Jó, žes to omezil? Že tě huba nebolí! Raději mlč! To bylo slibů! Jako chlap nemáš pevnou vůli. Styď se! Už tě slyším, jak si zase stěžuješ, že nemáš na benzín, všechno je prý drahé. Kuřivo je drahé! Ale na cigarety máš vždycky, viď?! A to ses vytahoval, jak ušetříš, že budeš jezdit na výlety, dokonce do ciziny. Chachááá, ty srabe! A co ten kašel? Ty si myslíš, že tě neslyším? Hele, vzpamatuj se a nebuď sobec. Otravuješ s tím celou rodinu. No počkej, až to zjistí manželka! To zase něco uslyší celá ulice. Máš to zapotřebí?! Hele sousede, tak ahoj a zase někdy u plotu nashle".

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Jsem nekuřák a nikdy tomu nebylo jinak. A přesto bych byla pro zrušení kuřáckého nebo protikuřáckého (?) zákona. Včera jsem chodila po Brně a byla jsem zhnusená. Před každou hospodou si kuřáci zřídili smradlavé místo na kouření. Na parapetu zavařovačka plná špačků, kouřící štamgasti před hospodou. A dokonce u jedné hospody i nevzhledné něco, co připomíná ptačí budku ... no co, je to na špačky.
Eva Krausová
Nekouřím, hlavně díky tátovi, který byl velký kuřák. Nevím, co na cigerách lidem chutná. Je to jen závislost a slabost. To, co kuřákům chybí v životě, hledají ve chvilce s cigaretou. Více se mi líbilo, když jeden čas táta kouřil dýmku a vlastně je mi líto, že mi žádná z dýmek na památku nezůstala... Na druhou stranu je třeba říci, že já peníze utratím zas jinak místo za cigarety. Řekla bych, že je to ale lepší závislost, ať už na ne zrovna levných časopisech, či někdy na suchém, červeném vínku...
Helenka Vambleki
Obyčejná droga - jako alkohol, jako gamblerství, jako jakákoli závislost - třeba na PC :-) :-) :-)
Hana Rypáčková
Zajímavé, že napraveným kuřákům pak kouření druhých nejvíc vadí..
Milan Laštovička
Jsem nekuřák, musím přiznat, že odolat řečem , " zapal si, přece nebudeš trhat partu" bylo opravdu někdy těžké. Několikrát i podlehl, kouření mně ale nezachutnalo.
Libor Farský
Věrko, 14 dní nebo 14 let?
Eva Mužíková
Přestat kouřit je opravdu ťěžké, vím o čem píši. Asi deset let jsem měla takový " rituál", večer před spaním jsem si na WC zapálila jednu cigaretu a rozjímala nad uplynulým dnem. Jedna jediná!!!!, během dne nic, to by se mi zamotala hlava..Přesto jsem ráno kašlala jako silný kuřák. Několikràt jsem "končila ", bezvýsledně. Teprve, když se mi jednou večer náhle ruzbušilo srdce, vystrašila mne to a bylo rázem po kouření. Je tomu už asi dvacet let, jsem ráda, že je to pryč. Díky této zkušenosti jsem dokázala pochopit chovance ve výchovném ústavu, kteří k nám byli umístěni m.j. jako silní kuřáci. Kteří za účelem posbírat po ulicích odhozené zbytky cigaret, utíkali ze zařízení a riskovali potrestání podle vnitřního řádu .
Věra Ježková
Milé a zábavné. (Panu Liborovi: Chuť na cigaretu mě přešla asi 14 poté, co jsem ze dne na den přestala kouřit. LP 1996.)
Zuzana Pivcová
Lidmi, Ty máš vždycky překvapivé pointy, to už je Tvůj osobitý styl, který dodává příběhu ten správný šmrnc.
Blanka Macháčková
Super. Jinak kuřáky, ač nekuřák, nechávám žít. Mají dobrou partu a vždy téma k hovoru.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...