S babičkou ve volební síni
ilustrační foto: pixabay.com

S babičkou ve volební síni

31. 10. 2017

Odposlechnuté vyprávění dvanáctiletého kluka své matce.

Byl jsem s babičkou volit. Hned, jak jsme přijeli z Prahy, babička si vzala sako, lodičky, přimalovala si pusu a já musel jít s ní. Přitom to bylo hned za rohem. Ale byla už tma, tak jsem s ní šel. Já jsem si vždycky myslel, že jsou volby hodně vážná věc, že tam jdou lidé v řadě za sebou, hází to do té bedny a ta komise to hlídá. Nikdo tam nebyl, jenom ta komise. Za stolem sedělo asi devět lidí a bylo tam ticho. Pozdravil jsem dobrý večer, ale babička : Ahoj Honzíku, Lucko, ty jsi letos předsedkyně, viď? Kájo, ještě učíš? paní Marie, nesou vám slepice...? Potom řekla ulici a ozval se takový mladý kluk, fakt menší než já, že má jít k němu. A babička hned, že je fešák mladý, dala mu občanku,...dostala obálku a štrachala chvíli za tou plentou. Nikdo nemluvil, byly jí vidět jenom nohy a všichni se jí na ně dívali. U bedny řekla  babička - tramtadadááá a strčila tam tu obálku. Někteří z komise jí na rozloučenou podali ruku, babička jim ještě řekla, atˇsi vyvětrají, že je tam  dusno a mohli by usnout jako pan hrabě. Předsedkyně nás vyprovázela a s babičkou si ještě v chodbě chvíli povídaly. A víš, co jí babička práskla? Že jsi jí řekla, když zvolí Babiše, tak už nebude naše babička, ale babiška! Ty volby, to je fakt hustý!

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eliška Murasová
Naprosto skvělé, pobavila jsem se.
Blanka Macháčková
Super!
Anna Čípová
Vtipné, čtivé, prostě super. Díky.
Zuzana Pivcová
Je to hezké vtipné vyprávění. A jak znám třeba městečko v jižních Čechách, tak vím, že si tam lidi nejdou z politických důvodů tak po krku, jako zde v Praze. Právě proto, že to jsou zároveň i spolužáci, sousedé, rodiče žáků, učitelé dětí atd.
Alena Tollarová
Limi, Ty nikdy nezklameš. Ani ve volební síni, ani jako vypravěčka. Zdraví Tě nebabiška.
Oldřich Čepelka
Stručné, ale má to všech pět Pé.
Věra Ježková
Lidmilko, příběh je ještě hezčí, než když jsi nám ho vyprávěla.
Libuše Hvězdová
Hezké, veselé počtení..
Libor Farský
Taky se těším na každý příspěvek naší Lidumilky.
Helenka Vambleki
Pěkné, spisovatelku i kluka zdraví babiška

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.