Slovinsko 2 - Termální lázně Snovik
FOTO: autorka a partner

Slovinsko 2 - Termální lázně Snovik

2. 11. 2017

Dva dny před odjezdem jsme začali balit do nově pořízených skořepinových kufříků na kolečkách, kterým jsem moc nevěřila, hromádky nezbytností, které jsme postupně nastřádali. S ohledem na nevalné předpovědi počasí jsme lehčí věci vyřazovali a doplňovali teplejší, voděodolné, což se brzy ukázalo jako velmi prozíravé. Své místo měly i dva deštníky. Hotovo, sbaleno.

Den před cestou do světa jsme se přemístili k dceři do Olomouce, abychom příští den bez problémů stíhali dojet do Brna na místo, kde nás měl nabrat autokar jedoucí z Prahy. Večer mě začalo pobolívat v krku a v noci propukl zánět naplno. Nic naplat, sáhli jsme do cestovní lékárničky a doktor mi nasadil antibiotika. Ráno mi bylo o trochu líp, špatně se mi ale dělalo z deště, který nás doprovodil k nádraží. Nástupní místo bylo v Brně až za Ústředním hřbitovem, kam jsme dorazili pořádně zmoklí, ale plni očekávání.

To se poněkud protáhlo, protože náš dopravní prostředek uvízl v nějaké koloně. Mezitím se shromáždili další účastníci zájezdu z různých míst Moravy, takže nám čas při mudrování, kde se stala chyba, nakonec přece jen líp uplynul a bylo to tady. A koukali jsme! I vy budete, až vám v průběhu „reportáží“ představím vozidlo, kterým jsme jeli. Ulevilo se mi, už jsem byla promrzlá i v teplém oblečení. Za chvíli jsme pohodlně seděli a dověděli se, že nás bude provázet delegátka Míša a vozit řidič Rudolf.

Cesta příjemně ubíhala, brzy jsme minuli novomlýnské nádrže odrážející šedou deku na obloze, jen desítky bělostných labutí z nich zářily jako hvězdy na nebi. Profrčeli jsme Rakouskem a napjatě sledovali potoky a řeky plné kávě podobné tekutiny tam, kde jsme očekávali průzračnou vodu tekoucí z hor. Konečně jsme v půl sedmé dorazili na místo. I zdejší potůček vypadal, jako by právě protekl Augiášovým chlévem, a pršelo.
Vzhledem ke zpoždění jsme šli nejdříve na večeři, kterou jsem si moc nevychutnala, protože mi bylo tak mizerně, že jsem i uvítací deci červeného přenechala svému parťákovi. Na koupání jsem neměla ani pomyšlení, těšila jsem se do kanafasu.

V recepci jsme obdrželi zajímavou kartu místo klíčů a průkaz, kterým jsme se prokazovali, když jsme šli jíst nebo do bazénu. Autobus nás vyvezl k pěkným ubytovacím objektům. Jednotlivé domy měly jména podle stromů, které byly před každým z nich vysazeny: Smreka, Bor, Hrast (čti chrast), Breza, Lipa, Vrba, Jesen, Gaber. Hádejte, ve kterém jsme byli ubytováni my. V tom jediném, který jsme nedovedli přeložit, i když podle stromu jsme to nakonec poznat mohli. Hádáte dobře, v Hrastu – Dubu.

Ale vy už se určitě těšíte na fotografie, které pořídil Pavel: Tady jsou:

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Jani,krásné čtení.!!! Už uvažuji o dovolené 2018!!!☺☺☺
Elena Valeriánová
Jano a Pavle, děkuji, za článek i za fotky. Klobouk dolů, cestovatelko, překonala jsi nemoc a zvítězila. Těším se na pokračování. Do Slovinska se také chystám, ale nevím kam dřív. Těch cílů je víc. Uvidíme příští rok.
Marie Ženatová
Díky za hezký článek i fotečky...
Lenka Hudečková
Jani, mně by se tam líbilo, ale s tou angínou, nevím, nevím. Asi bych měla cukání to vzdát. Jsi opravdu statečná.... Tak snad jste si to i přes zdravotní indispozici užili.
Eva Mužíková
Jani, jsi statečná, že jsi byla schopná cestovat i přes zdravotní potíže. Těším se na pokračování.... krásné fotky
Marie Seitlová
Jani, pěkné místo pobytu. Těším se na pokračování. Ještě jsem tam nebyla a stálo by to za úvahu.
Eva Balúchová
Podle fotek vypadá,že se vám vyčasilo.Počkám si na další pokračování.Moc by se mi takový zájezd líbil.
Naděžda Špásová
Jani, to ubytování vypadá moc hezky. A to posilovací zařízení pod okny je k nezaplacení, když se trochu víc najíme. Neboj, zpoždění, déšť a nachlazení z klimatizace jsem si prožila při cestě a pobytu do Chorvatska na Pelješac. A to se mi pod nosem ještě udělal obrovský opar. Hlavní je, že jste si to užili a fotky jsou taky pěkné.
Jana Šenbergerová
Jiřinko, dík za připomenutí vašeho článku. Ráda si ho znovu přečtu. Slovinsko je moje srdeční záležitost.
Jana Šenbergerová
Zuzko, s tou kartou jsi mě rozesmála, ale když jsme s ní bojovali i u dveří, tak mi do smíchu nebylo. Připadala jsem si jako úplný blb, který neumí ani dveře otevřít. Bylo s ní spřažené i topení. Také nám chvíli trvalo, než nám došlo, jak netopit v noci naplno. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.