Karlíci a já
Foto: autorka

Karlíci a já

10. 11. 2017

Chci vám napsat, jak mě "převezla" slepice domácí. Ke konci letošního září jsem na dvoře u slepiček uslyšela kvokání jedné kropenky. Říkám jí : "Teď kvokáš ?Tos měla v dubnu nebo květnu! Na kuřata je už pozdě!".Dala jsem ji na dva dny do králičí klece a do tmy, aby ji to kvokání přestalo bavit. Po dvou dnech jsem slepici pustila ven s tím, že je vyléčená.

Koncem října opět slyším slepičí kvokání, jdu za zvukem a slepici jsem našla pod králíkárnou. Měla vyhrabaný důlek v hlíně a v něm tři vejce. Tak co teď ?Nevím jak dlouho tam sedí, v noci je už zima, může ji najít i liška?

Najednou mně bylo těch tří vajíček i slepice líto. V králíkárně jsem udělala hnizdečko, do něj jsem přenesla vajíčka i slepici a čekala, co bude, jestli něco vůbec bude  a hlavně, kdy. Vím, že kuřátka se líhnou po 21 dnech.

Ráno 4.11. na Karla jsem přišla ke králíkárně, že budu krmit, a uslyšela jsem tichounké pípáni. U kvočky poskakovala tři krásná žlutá kuřátka.Tak se jmenují Karlíci. Bude sice s nimi hrozná práce, ale to mi nevadí, hlavně, že jsou na světě.

Karlíci, tak zase za měsíc o vás napíši.

Omlouvám se za fotky. Je to focené mobilem a v přítmí králičí klece.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Miluško, Ty jsi kouzelnice, umíš to prostě na jedničku...Tak ať jsou zdraví Karlíci :-)
Miluše Hasenohrlová
Danuš, teď se ještě nepozná zda je to kohoutek nebo slepička.Tak na ně volám Karle :-)
Alena Tollarová
Miluško, víš, že Ti závidím jak ty kropenky, tak králíkárnu? A vzpomínám, jak maminka nosila kuřátka do kuchyně a jak jsem měla ochočenou slepici Klovanýska apod. Nezapomeň nám poslat pokračování Karličí story.
Libuše Křapová
Ještě že si ta příroda dělá sama, co chce. A když je ještě k tomu poblíž Miluška, aby pomohla, když by se přece jen něco zadrhlo :-) gratuluji k listopadovým karlíkům, Miluško :-)
Danuše Onderková
Miluško , pěkné, ale neměly by to být spíše Karličky? :)
Zuzana Pivcová
To jsou pro mě malé velké zázraky přírody. Je dobře, že je život tak silný, že se nedá zcela snadno zničit. Díky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.