Teplo, uvolnění a pravidelná péče o zdraví? Relaxujte ve vlastní domácí infrasauně
Ilustrační foto: Mountfield

Teplo, uvolnění a pravidelná péče o zdraví? Relaxujte ve vlastní domácí infrasauně

15. 11. 2017

Blahodárné uvolnění pro tělo i mysl poskytují domácí infrasauny. Právě v těchto chladných měsících oceníme, že příjemně a důkladně prohřívají organismus a zároveň významně pečují o naše zdraví a posilují celkovou tělesnou imunitu. Mimo jiné pravidelný pobyt v sauně také mírní bolesti pohybového ústroje a svalstva.

Navíc infrasauna skvěle detoxikuje organizmus, rovnoměrně rozptyluje kožní tuk, posiluje funkci kardiovaskulárního systému, zpevňuje a zkvalitňuje pokožku. Dopřejte si takovou péči přímo ve vlastní domácnosti! Nejmodernější materiály a technologie infrasaun umožňují jejich snadnou a rychlou instalaci v jakémkoliv temperovaném interiéru od rodinného domu, přes chalupu až po panelový byt.   Ve stěnách (u některých modelů i v podlaze) zabudovaná keramická, karbonová nebo světelná topidla produkují infračervené záření, které prohřívá tělo až do hloubky 4 cm teplotami dosahujícími 60 °C. K provozu všech funkcí infrasauny postačí jediná elektrická zásuvka a za každý saunovací cyklus pak zaplatíte méně než 5 Kč.

m2.png

 

Několik desítek minut si můžete v kabině vlastní infrasauny užívat nerušenou relaxaci o samotě, u těch větších i s rodinou nebo přáteli. A nejen to! Atmosféru doladíte u vybraných modelů vhodně zvoleným tónem osvětlení nebo oblíbenou hudbou ze zabudovaného mp3/rádio přehrávače. Díky ionizátoru budete během procedury dýchat v kabině téměř horský vzduch, který může ještě příjemně provonět některý z esenciálních olejů. Užívání speciální wellness kosmetiky pak doporučujeme pro zvýšení pozitivních účinků saunování na pokožku.  

Infrasauny využívají jako doplněk náročného tréninkového plánu také špičkoví sportovci. O své zkušenosti se s námi podělila například úspěšná česká atletka a běžkyně na lyžích Eva Vrabcová Nývltová. Ta se právě vrátila z největší akce sezóny NYC Marathonu, ve kterém obsadila krásnou 7. pozici mezi běžkyněmi z celého světa: 

 foto-2.jpg

„Teplo miluji. Dojížděla jsem za ním do veřejného wellness centra, jako to dělá asi většina lidí. To mi ale zabíralo čas. Navíc vracet se rozehřátá domů a riskovat tak nachlazení, to není zrovna příjemné, nejen před závody. A co si budeme povídat, pohodlí domova a pocit čistoty také ocením. Pořídila jsem si tedy vlastní infrasaunu. Ta se stala oblíbenou součástí mého tréninkového harmonogramu. Připraví mé tělo na výkony, po nich ho božsky uvolní. Je to taková každodenní odměna. Užívám si ji večer. V teplotě 60 °C relaxuji obvykle 45 minut. Zavřu za sebou dveře sauny a přepínám na relax. Někdy pobyt v sauně trávím také s kamarádkou jindy jen s knížku a třeba esenciální vůní.“

Mountfield
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zorka Horká
Pobyt je nejen sexy, ale s ohledem na věk i vhodný. Na rozdíl od finské sauny..... ta se už po šedesátce nedoporučuje.
Jarmila Komberec Jakubcová
Saunu jsme měli doma - v současné době jsme ji dali naši firemním zaměstnancům do šatny. Ti si ji moc pochvalují. Nám doma zavazela a pobyt v ní je jako být ve skříni. Není nad opravdovou finskou saunu.
Hana Rypáčková
Dopřávám si v zimě na horách.Po výkonu super.Tedy jen výjimečně.
Antonín Vácha
Máme infrasaunu na chatě a je to paráda. Cítíte krásně prohřáté kosti. Vždy ze sauny vyletu ven do chladu, projdu se pět minut o zahradě a šup zase do tepla. paráda. Neznám celý rok rýmu.
ivana kosťunová
Podle obrázku může být pobyt v této sauně také sexy. :))
Zorka Horká
Dlouho jsem vzdorovala, ale po vyzkoušení si infrasaunu už něklolik let užívám. U jedněch mladých s vnučkami a u druhých se snachou....jsou to příjemné chvíle. Číst bych si tam nedokázala, a když si ji dám sama, tak jen na 50°C a po 40 minutách se vypne. Je to technicky vychytané a má to i nějakou pojistku. Teda aspoň mladí mně ujišťuji :-)
Zuzana Pivcová
Po listopadu jsem šla asi pětkrát do sauny, ale dnes bych to už rozhodně neudělala. Podobně jako Věrka nesnáším horko. A když si vzpomenu na nedávný případ, kdy se dvě ženy nedostaly ven ze sauny, mám husí kůži ještě teď. Vím, že infrasauna je mírnější, ale ani tak.
Věra Ježková
Ani omylem. Mám trochu klaustrofobii, ne zcela zdravé srdce a nesnáším horko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.