Moje sbírka panenek 2
Foto: archiv autorky

Moje sbírka panenek 2

22. 11. 2017

Uběhly 3 roky, kdy jsem vám tady na stránkách představila svoji sbírku panenek. Tenkrát jich bylo kolem 80 kousků. Když jsem je tenkrát fotila, každou jsem vynesla do své kvetoucí zahrádky a naaranžovala jsem je u každé kvetoucí kytičky.

Dnes, kdy se moje sbírka rozrostla na 280 kusů, to bych tolik druhů květin na své zahradě asi nenašla, tak jsem vám je nafotila u mě v pokojíku, tedy spíš v pokojíku, kde jsou panenky vystaveny a pomalu a jistě mě vytlačují z pokoje. Část sbírky byla na jaře vystavena na Floře v Olomouci a taky v Prostějově.

V létě přijeli zájezdem senioři z Bohumína, a protože byli na obědě tady v Konici, tak navštívili i moje panenky a samozřejmě, když jsem viděla, jak vystupuje Helenka z autobusu a nese kočárek a v něm 2 panenky a ještě 2 další paní po jedné krásce, tak jsem měla radost.

Na fotkách, které máte pod článkem, je asi 64 fotek, mezi nimi pozná ty své nejenom Helenka, ale i Evička Mužíková, Zuzka Pivcová, Dana K, Vladěnka a další.

Tak konečně se mi ruka trochu uzdravila a já můžu psát na PC, tak plním přání těm, kteří chtěli vidět, jak se moje sbírka rozrostla. Koukala jsem, že na stránkách přibylo hodně nových jmen, tak doufám, že se pokochají i ostatní. Na mém profilu, kde jsem umísťovala v roce 2014 první fotky panenek, tak u článku (najdete jej zde) je i video těch prvních panenek u kytiček. Tak přeji krásný návrat do dětských let.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danuše Onderková
Růženko, moc pěkná sbírka, až zrak přechází. Musí to být velká starost o tolik "dětiček". Jenom mne částečně mrzí, že moje panenky, kterých jsem měla spoustu, nedošly k vám. Tenkrát jsem o této sbírce nevěděla. Utěšuje mne alespoň pocit, že udělaly radost ostatním dětem. Dala jsem je totiž do dětského domova i s kočárkem a oblečením. Tak ať dělají radost aspoň malým dětem, když nemohou být vystaveny u vás. (Ani jednu jsem nevyhodila)
Hana Rypáčková
Panenková Růženko, jinak na tebe nevzpomínám, než tímto spojením.Mám velikou radost, že zase budeš s námi . Výstava je nádherná, ale když se odehrává na rozkvetlé zahradě, je to bomba... Našla jsem mezi krasavicemi panenky z mládí i z dětství svých dětí. Kde je jim mezi těmi barbínami vnuček konec...
Eva Balúchová
Jsem ráda,že jsem viděla na fotkách nejenom panenky,ale i vás.Vaše sbírka je obdivuhodná.
Miluše Hasenohrlová
Paní Růženko, to je krásy,až oči přechází. Přeji Vám s panenkami hodně krásných dní. Jednu celogumovou mám doma také, hraje si s ní moje malinká vnučka.
Jana Šenbergerová
Panečku, těch je! A některé jsou jako živé. Udržovat takovou sbírku parádnic, to je asi pěkná fuška. Tak ať vás to, Růženko, pořád baví.
Marcela Broumová
Růženko, děkuji za nádhernou vzpomínku na dětství. Takovou sbírku jsem si vždy přála, ale u přání zůstalo.
Anna Čípová
Paní Růženko, to je krásná sbírka. Při prohlížení fotografií jsem si vzpomněla na svoji první panenku. K sádrové hlavičce mi maminka ušila hadrové tělíčko.
Zuzana Pivcová
Růženko, vzpomínali jsme na Tě s Honzou R. a asi jsme Tě přivolali. :-D Mám velkou radost. Viděla jsem už Tvé houbařské úlovky ve fotosoutěži a teď panenky. Tu nalezenou v kontejneru v Bohnicích, která skončila u Tebe, samozřejmě poznávám, je na druhém obrázku uprostřed ve fotogalerii za článkem. Díky za článek a piš víc!! Pro Jitku H. - také máme se sestrou plaváčka po mamince, dokonce ještě o 10 let staršího než ten Tvůj.
Jitka Hašková
To je úžasné, co jste dokázala. Takovou trpělivost nemám. Mám doma jednu panenku - plaváčka, kterou dostala moje maminka jako dítě ve dvacátých letech. Je to věc, se kterou se nedovedu rozloučit. Hodně zdraví, ať se stále dobře daří.
Alena Vávrová
Milá Růženko, i mně Tvůj článek a fotky z Tvé rozrostlé sbírky panenek moc a moc potěšily. I to, že ses díky zlepšenému zdravíčku opět objevila mezi námi na íčku! ♥♥♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...