Karlíci po měsíci
Foto: autorka

Karlíci po měsíci

10. 12. 2017

Jak jsem slíbila před měsícem, tak slib plním. Karlíkům, všem třem, je už měsíc. Kvočna máma se o ně vzorně stará. Už to nejsou takové malé žluté kouličky, ale už pomalu začínají růst peříčka na křidélkách.

Ještě se nepozná pohlaví, ale podle mého jeden Karlík bude asi Karlička, má větší ocásek než ti druzí. Krmení už dávám do větší misky, aby nehrabali po celém králičím kotci. Kvočna jim zobákem drtí pšeničná zrnka.

Stále jsou spolu v králičím kotci, ale kvočna by nejraději už vyběhla ven. Počasí zatím není tak chladné, tak večer je pěkně zahřívá pod křídly.

Stále je fotím mobilem, ani jsem si na jedné z fotek nevšimla, že jedno kuře stojí na hlavičce tomu druhému. Boj, kdo bude první u krmení.

Tak zase za měsíc.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Rostou krásně a já se musím vrátit k prvnímu článku, zapomněla jsem ohvězdičkovat.
Lenka Hudečková
Miluško, krása, jsi nesmírně dobrá chovatelka a pěstounka...už se na ty Tvoje Karlíky moc těším :-)
Eva Mužíková
Miluš, to je skvělá fotoreportáž. Dovedu si představit, jak se máma o Karlíky stará, určitě jsou krmítka díky jejímu hrabání každodenně zakrytá podestýlkou. To bude radosti, až je vyvede poprvé na dvoreček. I ona se jistě ráda vypopelí, to půjde péče o Karlícky na chviličku starnou. Super a díky.
Miluše Hasenohrlová
Děvčata, moc děkuji za komentáře.Pro M. Pivcovou : jelikož drůbež je dospělá v 6 měsících, tak doufám, že o tom sneseném vajíčku také napíšu :-)
Naděžda Špásová
Miluško, je vidět, že se mají k světu a to je moc dobře.
Marcela Pivcová
Vaše kuřecí povídání mi připomnělo můj článek z loňských prázdnin o zachráněné slepičce Julince - pro ty, kteří si na ni vzpomenou, doplním, že je naživu, dostala dvě stejně vybarvené a též trochu postižené "kamarádky". Všechny tři pak po celé prázdniny pilně snášely vajíčka. Doufám, že se s nimi při další cestě na chalupu zase sejdu. Jako milovnice zvířat máte mé sympatie - doufám, že jednou také napíšete, až některá z nich snese vajíčko.
Alena Tollarová
Karlíci, zobejte a držte se!
Alena Vávrová
Milí Karlíci, mějte se k světu zimě navzdory!
Olga Štolbová
Miluško, dík za pokračování. Teď už snad Karlíci přežijí, ta slepičí mamina je správná, jako všechny mámy. Do jara je ještě daleko, máš co dělat. **********
Zdenka Jírová
Kvočny jsou starostlivé matky. Kuřátka se mi vždy líbila, jezdila jsem k babičce na venkov, ta pár slepiček taky měla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.