Zážitek roku
Foto: autorka

Zážitek roku

11. 12. 2017

Možná, že tenhle můj zážitek se může zdát mnohým lidem malicherný, ale mně to nedá, a proto o něm píši. Ani nevím, jestli je smutný nebo k pousmání. To ostatně posoudí čtenáři sami.

Určitě to pochopí ti, co mají rádi kytky a radují se z každého nového výhonu a potom i květu. Před 15ti lety jsme se nastěhovali do nového bytu s velikou terasou. A to byla pro mě velká výzva. Pomalu a jistě jsem osázela každý volný kout rostlinami. Psí víno, rakytník řešetlákový, zimolez japonský a velká kroucená vrba. To všchno mi tam rostlo a dělalo radost nejen mně a manželovi, ale i pohled z ulice byl moc pěkný......

Letos jsem si u Chládků na Veleslavíně zakoupila sazenici křivouše. A když se mi začal rozrůstat tak, že i zakořenil v omítce a dělal novostavbu lidštější, přišel letošní podzim. A s ním i nařízení, že nám budou opravovat dlažby a že musíme všechno na terasách i balkonech odstranit. Všechno, co se dalo zachránit, jsme přestěhovali do ložnice a ten zbytek jsem musela nemilosrdně zlikvidovat. Ani si nepřejte vidět ty slzy bezmoci a vzteku, co se mi koulely po tvářích. No nic, říkala jsem si. Nedá se nic dělat.

Ale pak přišlo to,co mě fakt dostalo. Z celé té veliké rekonstrukce bylo to, že nám jen ty dlaždice zvedli, ometli ze všech stran a pak je vrátili zpět. A jako bonus nám natřeli zeď pod parapetem, kterou jsem v létě vymalovala sama. A navíc mi řekli, že jsem nic likvidovat nemusela, že víc dělat nebudou.

No, přátelé, bylo to minimálně na mrtvici. Teď je zima a já opět dostala chuť na jaře něco nového zasázet. Snad už nikdo nepřijde s tak blbým nápadem jako ti pracanti v létě.

Můj příběh Zážitek roku 2017
Hodnocení:
(4.7 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
I to špatné bývá k něčemu dobré. Čas možná ukáže, proč jste se musela něčeho vzdát. Také bych z toho byla smutná, ale ...
Lidmila Nejedlá
Dano, když nebude nic horšího...osadíte si terasu znovu na jaře.
Alena Tollarová
Tak to by mě taky dostalo. Je vidět, že občas se vyplatí k nařízením přistupovat laxně.
Eva Mužíková
Dano, něco podobného jsem zažila, když vedle mého paloučku u domu praskla voda a vodáci přijeli s těžkou technikou. Vybagrovanou zeminu vyklopil na keře a trvalky. P\ak to zase bagrem odklízeli. Naštěstí to bylo v zimě, na jaře se spousta poničených rostlinek jako zázrakem vzpamatovala. Takže Ti moc dobře rozumím.
Naděžda Špásová
Dano, to s prominutím nenas..., to přijde líto. Omlouvám se za ten výraz, ale jinak se to vyjádřit nedá. Asi bych viděla rudě. Naštěstí se to dá nahradit a na jaře to budete mít určitě zase krásné. Moc vám to přeju.
Libor Farský
Velmi Tvé pocity chápu!
Hana Rypáčková
To chápu...Ale dá se to spravit.
Blanka Macháčková
Určitě se na jaře potěšit novou výsadbou. Balkon bude opět krásný.
Zuzana Pivcová
Některé hromadné zásahy v sídlištích jsou opravdu necitelné. jenže jak se jim ubránit? Musíme být rádi, že nám vůbec něco opraví.
Elena Valeriánová
Oprava: Je to k vzteku..?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.