To správné líčení. Existuje?
Ilustrační foto: ingimage.com

To správné líčení. Existuje?

15. 12. 2017

Výrazná rudá rtěnka - bez ní letos ani krok. Nenápadné, takzvané nahé líčení - to je trend roku. Tyto naprosto odlišné rady vydávají každý rok módní redaktoři a stylisté za tu jedinou správnou cestu k tomu, jak vypadat dobře a udržovat krok s módními trendy. Řídit se jimi striktně je samozřejmě nesmysl a to nejen proto, že si protiřečí.

Všimli jste si toho někdy? Jak odlišné jsou zásady, kterými se máme v módě a stylu řídit? Každý rok se jich objeví několik, každá je označována za tu jedinou správnou. Co si s tím počít? Naučit se, že móda a trendy jsou především hra a byznys. Týká se to nejen oblečení, ale také líčení, tedy obchodu s nejrůznějšími věcmi, které naše tváře dokážou udělat krásnější.

Neznamená to, že jimi máme opovrhovat a říkat: Používám padesát let stejnou rtěnku a jsem spokojená, nic jiného mě nezajímá. Může být, některé dámy opravdu našly kosmetiku, která jim sedí a cítí se v ní dobře. Zároveň není od věci občas vyzkoušet něco nového. Ne proto, že někdo tvrdí, že v zimě máme rty zvýraznit rudě červenou. Ale ze zvědavosti. Třeba proto, že si nedovedeme představit, jak můžeme v šedesáti vypadat s rudě červenou rtěnkou. Divně? No tak jsme to zkusily. Zajímavě? Kdo by to řekl? Připadáme si najednou výraznější, mladší? Že bychom přece jen zkusily s rudými rty vyrazit do ulic?

V líčení pro zralé ženy platí řada pravidel a je dobré je znát. Mnozí vizážisté opravdu dokáží divy, a proto není od věci občas si prohlédnout v časopisech, jak různě je možné se líčit. Někomu ve zralém věku opravdu sluší nenápadné jemné líčení, tváře jiných žen naopak přímo ožijí, když je na nich nějaká část zvýrazněna. Říká se, že když jsou zvýrazněny oči, měla by být ústa nalíčená nenápadně. A naopak, když je rtěnka výrazná, nemělo by se to přehánět se stíny a obočím. Faktem však je, že každé ženě sluší něco jiného a zkušení vizážisté to dokáží rozpoznat. Ale shodují se, že jeden jasný trend vede. Líčení zralých dam už dávno neslouží k tomu, aby jim byly zakrývány vrásky a na tváře šedesátnic byly malovány tváře třicátnic. To je považováno spíše za směšné a nejlepším příkladem toho jsou různé herečky a známé ženy vyššího věku.

Tady je malá inspirace dokazující, že i žena v letech může být krásně nalíčená, aniž by to vyvolávalo dojem, že se snaží stárnutí zakrývat.

kosmetika móda
Hodnocení:
(4.7 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana koplova
Já o sebe pečují ne moc často, ale snažím se držeet mládeže a nějakych babských rad na internetu. Většinou beru na http://www.esmina.cz/zajimavosti/ je tam toho dost i pro mě :)
Dana Puchalská
My jsme měli na škole paní profesorku a té jsme říkali Carmen ale bylo to dílo. Kluci jí říkali Sněhurka a někdo i Marfuša. No zážitek. Co mám povídat. Vidělu jsme jí na sto honů a my holky jsme si slábily že ani na za tisíc korun se takhle malovat fakt nebudeme(psal se rok 1975). Jo jo jak říkal můj tatínek -chodská truhlice je proti ní decentní malba. Krásný den přeju všem.
Blanka Macháčková
Já se nikdy nesvěřila odborníkům a teď toho lituji. Je to znát, kdo o sebe pečuje. Příště budu chytřejší a polepším se. Jsem totiž v oblasti líčení tvrdohlavá a nenechám si poradit.
Věra Ježková
Výrazné líčení se mi nikdy nelíbilo. Hezky to píše Ivana K. Ovšem, než jdu ven, „obličej na ksicht“ si vždy namaluji.
Zuzana Pivcová
Nedávno jsem viděla Na Poříčí paní Soňu Červenou. I když jí je přes 90, byla sama v kavárně Černá labuť, některé ženy si k ní přišly pro autogram, šla si nakoupit do veganské prodejny, pohybovala se celkem lehce, jen s malou hůlkou. I když na ní vysoký věk byl vidět, působila velmi charismaticky a pěstěně. Pouze mi vadily rudé rty. Ale třeba je má v souladu se svým jménem.
Libor Farský
Přehnaně výrazné červené rty, jako na obr. 1, mě vyloženě odpuzují. Třeba žena, která se mi moc líbí, je Tereza Kostková. Ale má takové rudé dny, jen někdy, ale stačí to, abych ji vypnul. Když už jí to nemůžu říct.
Zdenka Jírová
Jsem pro jemné nalíčení. Maminka mi vždy říkala: " Nepřeháněj to malování, budeš vypadat jak sletový plakát." a asi měla pravdu.
Alena Várošová
Z paní na titulní straně nemám dobrý pocit! Je to drsný typ dozorkyně. Taky se namaluji když jdu do města,jinak se nelíčím.Rudou rtěnku bych se nikdy nenamalovala,nejsem klaun.Záleží na každé ženě,na typu ženy a každá za ta léta ví,nebo by měla vědět co ji sluší a co se k jejímu typu obličeje hodí, nehodí.Ženy dole se mi líbí všechny nalíčené i když některá je výrazněji nalíčená.
Zuzana Pivcová
Na mně to nalíčení poněkud vidět je, ale to už je styl. který mám zažitý a nějak ke mně podle mého patří. Oči ožijí. Ale že bych se tím nějak celkově zabývala, to ne. Je to denní součást úpravy jako třeba umytí. Takže vlastně, jak mi někdo chytrý řekl, si vyrobím Pivcovou a můžu jít. :-)))
ivana kosťunová
Na kursu správného líčení, který před lety pořádala firma Lr-Czech cosmetics, zdůrazňovala lektorka zásadu, že správné líčení nesmí být vidět. Ono samozřejmě každé líčení při bližším pohledu vidět je, ale tady je myšleno, že nesmí "praštit do očí při prvním pohledu. Tato zásada se mi zdá velmi moudrá a proto se mi líbí z nabízených ukázek obr. 8,9.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.