Slyšel jsem Ježíška
Foto: archiv autora

Slyšel jsem Ježíška

13. 12. 2017

Jednou, právě na Štědrý den dopoledne, jsem seděl v kuchyni na židli, která byla hned u dveří, a povídal jsem si s maminkou, která dělala nějaké přípravy na večer, a mluvili jsme o Ježíškovi. Povídám: “ Mami, kdypak ten Ježíšek ten stromeček u nás strojí “ ? “ Já nevím “, povídá maminka a pokračuje “ to víš, musí těch stromečků ustrojit hodně! Víš, co je dětí, které čekají na ustrojení stromečku“? V tu chvíli mě napadlo, byl jsem malý, ještě jsem nechodil do školy, že bych se třeba mohl podívat do pokoje a že bych třeba něco viděl…..? “ Já nevím, aby se Ježíšek nezlobil “, říká maminka, ale mně to přece nedalo.

Hupnul jsem se židle, potichounku otevřel dveře z kuchyně do chodby a pomalounku a tichounce jsem se blížil ke dveřím do pokoje. Maminka samozřejmě věděla, že otec s bratrem už stromeček strojí. Zaslechl jsem nějaký šustot a lehounké cinknutí. Celý napnutý jsem přistoupil ke dveřím a podíval se klíčovou dírkou do pokoje. To jsem neměl dělat! Z pokoje se ozval hlas, který říkal: “ Tak mám dojem Ježíšku, že se na nás někdo dívá klíčovou dírkou “ ! Odletěl jsem od dveří a celý vystrašený jsem vletěl do kuchyně a povídám to mamince. Až po několika letech jsem se dozvěděl, že otec s bratrem poslouchali při strojení stromku rádio, kde právě vysílali nějakou vánoční povídku, a právě, když jsem se díval klíčovou dírkou, zazněla tato věta! Tenkrát jsem byl hodně vystrašený, jak říkala maminka, přiletěl jsem do kuchyně z očima doslova na vrch hlavy.

Jak je vidět, v životě člověka se stávají různé náhody. Já tuhle svoji, vidím před sebou ještě dnes a připadá mi to, jako by se to stalo včera, a ono je to už 71 let. Bylo mně tehdy 5 roků.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Drahomíra Stínilová
Moc hezký příběh. Já zase klíčovou dírkou spatřila andělíčka jak nasazuje hvězdu na špičku. A to tatínek si tenkrát zezadu musel dát židli, aby dosáhl. Já viděla jen tu ruku s hvězdou.
Lidmila Nejedlá
Františku, to je moc hezká vzpomínka. Šmírování se nevyplácí a hlavně ne šmírování Ježíška. Krásná náhoda.
Eva Balúchová
Pěkný příběh.Ráda čtu tvé články.Vyvolávají vzpomínky i na mé mládí.
Zdenka Jírová
Roztomilé vzpomínání.
Elena Valeriánová
Milé, kouzelné, vánoční.
Libor Farský
Fando, to je krásný zážitek. Já bych si to ale nepamatoval...
Věra Lišková
Hezky se Váš článek četl, vzpomínám na vánoce. Také jsme se sestrou hlídaly Ježíška. Měly jsme již tušení, že dárky asi nosí tatínek, ale jistota nebyla. Po večeři jsme hlídaly pokoj vedle kuchyně, kde býval stromeček, ale kde nic stále nebylo. Potom zazvonil zvonek a tajemný Ježíšek přinesl stromeček do pokojíku v podkroví. To nás se sestrou nenapadlo, protože se tam netopilo a tak se pokojík přes zimu nepoužíval. Tatínek v roli Ježíška nás zase překvapil.
Naděžda Špásová
Františku, to je hezké vyprávění. :-)
Zuzana Pivcová
Přečetla jsem si tu už několik Vašich uveřejněných příběhů a moc se mi líbí. Jsou bezprostřední, normální, a proto velmi čtivé.
ivana kosťunová
To byla kouzelná historka a vy jste dobrý vypravěč

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.