Betlémy v Podřipském muzeu
FOTO: autorka

Betlémy v Podřipském muzeu

22. 12. 2017

Na tuto výstavu betlémů se se mnou fyzicky vydat nemůžete, neboť se v Podřipském muzeu v Roudnici nad Labem konala již na přelomu let 2016 a 2017. Vystavené betlémy se vrátily ke svým majitelům. Dnes možná dělají radost právě jim, anebo možná také návštěvníkům dalších výstav, na které se v tomto adventním čase vydaly.

Vystavovány tu nebyly žádné ohromné betlémy s pohyblivými figurami, ale takové ty malé, co bývaly, a co si budeme povídat, stále je máme v domácnostech. Znáte někoho, kdo doma žádný, třeba maličký a úplně jednoduchý betlém nemá?

Vždyť betlém je možno vyrobit z překližky, šustí, proutí, perníku, papíru, překližky, těsta, ze skla, keramiky, může být malovaný, drhaný, vyšívaný. Můžete si ho vystřihnout, jen tak volně postavit, vložit do krabice, zarámovat ...

Pojďte se se mnou projít mezi betlémy hlavně, ale nejen z Podřipska.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Viděla jsem několik výstav Betlémů a vždy mě potěšily. Nádherná je pohyblivá expozice v muzeu v Jindřichově Hradci a stálá výstava v podhradí Karlštejnu. Vaše obrázky jsou také krásné, jsou vždy milé.
Alena Vávrová
Také se mi betlémy moc líbí a již jsem jich i dost viděla. Nejvíce pohromadě asi v muzeu v Kryštof. údolí, včetně velkého venkovního Jírova betlému. Podobnou výstavu jsem nafotila také před pár lety v Mimoni.
Naděžda Špásová
Betlémy jsou krásné, lidé jsou holt šikovní. Nám tohle nic moc neříká.
Věra Ježková
Ali, krásné, díky. Je až neuvěřitelné, kolik různých podob betlémů existuje.
Libor Farský
Obdivuji trpělivost tvůrců, vlastně jsou to u textilu a keramiky hlavně ženy.
Blanka Macháčková
Hezké betlémy. Ty háčkované a paličkované se mi obzvlášť líbí.
Zuzana Pivcová
Chodíváme na výstavy betlémů v Praze, pak jsem ještě viděla ten jindřichohradecký a jako děti jsme se v Lomnici mohly jít podívat na vlastnoručně vyřezaný betlém pana Grusse, ten byl částečně pohyblivý a pro mě to byl tehdy zázrak. Tvé fotky jsou moc hezké, betlémy roztodivné. Díky, Alí.
Jitka Hašková
Omlouvám se, chtěla jsem dát 5*. Milé povídání. Já betlém nemám, ten z mého dětství už je vyhozený, děti ani vnoučata nemám, tak se chodím dívat na výstavy betlémů.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...