Cesta do práce
ilustrační foto: pixabay.com

Cesta do práce

5. 1. 2018

Nastoupila jsem do vozu městské hromadné dopravy. Jako jiné všední dny a jako mnoho dalších lidí jsem jela do práce. Všichni byli zamlklí, možná je překvapilo nevlídné počasí, možná se nerozešli v pohodě se svým protějškem. Já jsem si v duchu představovala, jak začne můj pracovní den. Snad dobře, jsem připravena, jen aby se mi podařilo vše, jak má.

Trolejbus byl plný a proti mně seděl tatínek, rozmrzele napomínal kloučka - svého synka, kterého vezl zřejmě do školky. Chlapec byl neposedný a docela nahlas si vynucoval na tatínkovi koupi hračky. Chtěl lesklou trumpetku, ale tatínek nechtěl povolit, protože malý Jeník byl víc a víc zlobivý. Začal se vztekat a tatínek mu nahlas doporučil, aby se uklidnil, nebo že mu naplácá. Reakce Jendy byla zajímavá, i já jsem zpozorněla a pozorovala změny v obličeji malého chlapce. I ostatní cestující ztichli a při čekání na zelenou na semaforu jsme všichni vyslechli závěr debaty. Zčervenalá a nafouklá tvářička malého školkáčka se křivila napůl pláčem a napůl křivdou a docela nahlas a zřetelně řekl: "Ale koupíš mi tu trumpetku, nebo řeknu mamince, že chodíš čůrat do umyvadla!" Tatínek se také nafoukl, také zrudl, a dokonce ještě víc, než chlapec. Postupně vyfoukl vzduch a chlapečka přivinul k sobě. Malý vyděrač asi pro tentokrát vyhrál.

A já jsem vystoupila a s docela dobrou náladou jsem šla do práce. I několik dalších cestujících mělo najednou úsměv na tváři.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
To mi připomnělo zážitek z cest.Bydleli jsme na dovolené v bungalovu s jiným manželským párem a když jsem chtěla použí bidet na umytí nohou, bylo tam evidentně načůráno.Napomenula jsem souseda, ať do bidetu nemočí, že je to prasárna. Jeho :"A na co to je?", mi vyrazilo dech. Dal si po vysvětlení, že to není mušle, pohov. Jitko, jsi dobrá...
Marie Doušová
Hezký příběh , ale poučení je , že se z chlapce stane malý vyděrač. Z otce vydíraný tatík. Jestli otec podlehl , tak je to špatně! Dobrou náladu bych z toho rozhodně neměla!
Zuzana Pivcová
Tak fotku jsem dala jako ilustrační já, jak už jsem někde psala, není vždy jednoduché dodat k článku alespoň významově příbuzný snímek z fotogalerie zdarma. Opravdu nejlepší je, když si každý své vyprávění zpestří fotkou sám. Věřím tomu, že to v naprosté většině příspěvků jde. Tady jsem popravdě řečeno vnímala automaticky tramvaj. Ani mi nedošlo, že je tam napsáno trolejbus.
Jitka Hašková
Známý fór, ale asi velmi starý. Na snímku je tramvaj v Praze jedoucí kolem Klementina, poslední typ tramvaje, které jezdí teprve několik let, zatímco trolejbusy v Praze nejezdí přes 40 let. I když se to netýká vtipu, ale reálie by měly být aktuální.
Libor Farský
Dobrý fór, ale již před lety jsem to někde četl. Přispíváte ještě do jiných portálů anebo je to zvláštní shoda náhod? Každopádně hvězdičkuji *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.