Poznáte toto město?
Foto: autorka

Poznáte toto město?

6. 1. 2018

Z Hradce Králové na Šumavu projedete celkem šesti kraji. Toto město, ve kterém jsme zastavili na procházku a na kávu, je v Jihočeském kraji. Podle několika typických znaků ho určitě poznáte. Možná hned podle prvního obrázku. Není to ani vojín, ani budovatel.

Město leží na soutoku řek Otavy a Volyňky. Žije zde cca 23 tisíc obyvatel. Je vzdáleno zhruba 60 km od Českých Budějovic, 80 km od Plzně a 110 km od Prahy. Je obcí s pověřeným obecním úřadem (pro 49 dalších obcí) a obcí s rozšířenou působností (68 obcí). Má 8 městských částí a katastrální výměru 3468 ha. V minulosti město patřilo svým typem založení k městům vrchnostenským, a tak je historie tohoto města spojena s existencí rodu Bavorů, které na počátku 15. století vystřídal johanitský řád.

 

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Poznala. Ale dala jsem se do hledání až dnes.Je to tam parádní
Jitka Mošovská
Toto město znám, jdeme na hrad do Rytířského sálu na koncert.
Marie Seitlová
Ano poznala jsem, byla jsem tam v létě.
Jaroslava Handlová
Když jsem tam opět letos v září projížděla, tak mne překvapil nový obchvat v blízkosti hradu. Dříve se projíždělo jinudy.
Zuzana Pivcová
Miluško, myslela jsem to jen v legraci tak, že jsme tu myšlenku s Švandou vymyslely a poslaly obě zároveň, jenže Tys byla o pár vteřin rychlejší. Někdy se to tak povede.
Anna Čípová
První fotografie výborně navedla.
Libor Farský
Výborně, Dorotky.
Hana Polednová
Nepoznala bych, navedla mě první fotka.
Alena Vávrová
POZNALA HNED, NEB JSEM TAM, KUPODIVU, BYLA!
Naděžda Špásová
Našla jsem to podle nápovědy. Byli jsme tam jednou a dokonce jsme tam vylezli na jednu docela vysokou věž, která prošla později rekonstrukcí. Aspoň myslím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...