Orchideje
Foto: autorka

Orchideje

5. 1. 2018

Je leden a za okny panuje tuhá zima. Chtělo by se napsat. Ale není tomu tak, neboť ladovské zimy kdesi zmizely a za okny vládne zima podivná, šedivá, mokrá a nevlídná. Co však před okny? Přece parapety. A k čemu jsou? Přece k tomu, aby na nich stály květináče. A co s nimi? Naplnit směsí k pěstování orchidejí, usadit do ní cizokrajné krásky a těšit se jejich bohatým pestrobarevným květenstvím!
Na chatu se rozvinula diskuze, při níž si čtenářky hlásily počty orchidejí, kterými disponují. Nejsem v tomto směru výjimkou a moje okna už nějaký ten rok zdobí orchidejové šiky. K tomu, aby kvetly, nepotřebují skoro nic. Dávno je pryč doba, kdy u nás byla orchidej vzácností, a při procházce městem je vidět v leckterém okně.
Za dnešního ponurého lednového dne jsem si ty moje holky vzala hezky jednu po druhé do parády a pokusila se je zvěčnit a vnést vám do šedivého dne trochu barev. Tak se podívejte, jak se mi to povedlo.

fotogalerie
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Álo, to máš fakt doma? To je paráda. U nás se orchidejím nedaří, tak jsem řekla, ať je nikdo nekupuje. Fotky jsou opravdu super. :-)
Danuše Onderková
Ano, nádhera. Jsou to jediné květiny, kterým se u mne daří. Zrovna ráno jsem se opět kochala pohledem na krásné květy. mám ji 19 a každá má jinou barvu květů. Opravdu pohled na ně těší. Ali, ať ti dál krásně kvetou...
Vlasta Rejmanová
Krásné, krásné.
Dana Puchalská
Nádhera. Mně se doma těmto kráskám prostě nedaří. Tak jsem se dala na kaktusy a sukulenty. Manžel jedné mojí bývalé kolegyně je mistr v pěstování orchidejí . Dala jsem mu jeden výhonek a pak jsem koukala jak mu doma vzkvétají. Paráda.Mánimálně 10 hvězdiček ode mně.
Marie Seitlová
Ali, tak to je nádhera a těch barev. Já mám 5 a jednu mini. Ta zrovna kvete a 2 další se chystají.
Dagmar Bartušková
Úžasné květy a ty barvy!
Hana Rypáčková
To mě ohřálo duši a potěšilo..Krása nesmírná. Taky jsem se dlouhou dobu bála je pěstovat, ale v paneláku se jim opravdu daří.Snesou i nepřítomnost.Ale kam se ty mé za tvými hrabou....
Marie Doušová
Krásné snímky, je vidět , že jsou pěstovány s láskou. Mám také pár orchidejí, které krásně kvetou .Aleno opravdu se Vám to povedlo!!
Zuzana Pivcová
To je okenní nádhera. Jedna známá měla kdysi také plná okna orchidejí. Lidé, kteří chodili kolem jejího bytu v přízemí na Letné, jen stáli a zírali.
Jitka Hašková
Překrásné orchideje, klobouk dolů.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.