Při jídle se nečte. Nebo ano?
Foto: autorka

Při jídle se nečte. Nebo ano?

23. 1. 2018

Také si čtete při jídle? Prý je to zlozvyk, nemá se to, člověk se nesoustředí na to, co jí, jídlo si nevychutná. Tak já to mám přesně naopak. Samozřejmě si nečtu při jídle ve společnosti někoho dalšího, ale jsem-li sama, pak velmi často. Při jídle prostě musím do něčeho koukat, aspoň do letáku z obchodu nebo do počítače či na televizi. Obojí si tak vychutnám mnohem víc, požitek z jídla i ze čtení se mi umocňuje. Když jsem sama doma, sednu si do křesla nebo do postele, pokrčím nohy, na klín si dám podložku a na ni tác s talířem. O kolena si opřu čtivo. A užívám si. Snažím se ovšem, aby to nefungovalo i opačně, tj. abych pokaždé, když si čtu atd., nejedla. To by to dopadlo. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Stydí se , ale jím a piju kávu a zároveň vyřizuji maily na počítači. Novodobý zlozvyk
Marie Seitlová
Já při jídle nečtu, ale jím u televize. Nějak mi nechutná sedět sama u stolu, tak mám alespoň společnost. Když tu mám vnuky nebo nějakou návštěvu, tak je to vždy u stolu.
Jana Šenbergerová
Už při jídle nečtu, ale když jsem byla sama, bývala četba často mým společníkem u stolu. Zvykla jsem si nic mezi jídly nepojídat, takže se věnuji jen jedné činnosti. Líbí se mi, že jste to napsala, i to, jak jste to napsala. :-)
Blanka Macháčková
Já při jídle nečtu. Neumím to. Buď bych nejedla, nebo nečetla. Obdivuji ty, kteří to zvládnou.
Dana Tomanová
Také čtu při jídle...a v práci jím i u počítače.
Hana Rypáčková
Když už muž se żenou nesnídá....Většinou tedy snídám u PC, ne u knihy.Někdy se ovšem koukám oknem na kopečky...Když je hezky.
Jana Baloušková
V mládí jsem často jedla při čtení nebo učení. Tehdy jsem měla ideální váhu. Kdybych to zkusila dnes, tak neprojdu dveřmi. Ani u PC nic nejím a nepiji, při mé nešikovnosti by to odnesla klávesnice, i tak jí mám zapatlanou a nevím od čeho.
Marie Ženatová
Když jsem sama doma tak jím nejvíc u televize...
Zuzana Pivcová
Pokud bych stolovala s někým, tak si rozhodně číst nebudu. Ale kvůli úspoře času, když přijdu domů, tak mnohdy sednu k PC a zároveň u toho jím. Vím, že to není dobré. Jednou jsem se tu před nějakým rokem zmiňovala, že jsem při čekání na odlet seděla na letišti v kavárně a tam jsem zažila odborníka na etiketu pana Ladislava Špačka s partnerkou. Seděli proti sobě a každý držel před sebou rozevřenou plachtu novin. Tak spolu komunikovali. Musela jsem se smát. Svět chce být klamán.
Jitka Hašková
U PC jako bývalý profesionál jenom piji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.