Super pomocník

Super pomocník

8. 9. 2012

Škrabat brambory, to je pro mě vždy fuška, stará škrabka po babičce už naškrabala tolik brambor, že poslední dobou odmítala pracovat. Jsem stará a tupá, prosila vždy, když jsem ji brala ze šuplíku, nech mě a kup si nerezovou, stejně po ni pokukuješ dlouho.

Poslechla jsem a neodolala šarmu mladého ovíněného prodavače, který tento super vynález předváděl na stánku. Před sebou měl hromadu oškrábané mrkve, dokonce i zelí se s ní dá krouhat, okurky, rajče, všechna zelenina, pojďte se podívat! Vyvolával její přednosti a názorně i předváděl. A když na ni nasadíte, dámy, tuhle věcičku, tak nakrájíte na plátky vše a dostanete i dárek. Napřed ukažte ten dárek, dobíraly jsme si ho. To určitě neznáte, držel v ruce bramboru, kroužil spirálkou a brambora dělala tenkou spirálu. Pak jen spirálky z brambor hodíte do friťáku a máte spirálové krokety, co na to, dámy, říkáte?

Jedna dáma odpověděla „no, visí vám to", prodavač se červenal jak ta mrkev na pultě a rázem bylo veselo, každá z nás přihlížejících něco lechtivého na adresu prodavače doplnila a ten už neměl barvu mrkve, ale rajčete, dokonce z vedlejšího stánku s medovinou přišel prodavač obhlídnout, co je tam tak k smíchu a když uviděl tu spirálu, jak visí v rukách předvádějícího dole, tak si přisadil slovy „tak ji dámám postav“. Vysvobodily jsme prodavače z rozpaků tím, že jsme si zázračnou škrabku koupily a když jsem se ohlédla, tak pan prodavač splachoval rozpaky medovinou.

Na druhý den jsem zázračnou škrabku hned vyndala z obalu, opláchla, vzala brambor, škrabu, škrabu a nic, ani šupinka. Otáčím ji z druhé strany a škrabu, přitlačím a zas škrabu a zas nic. Začnu nadávat na prodavače, že to byl podvodník. Beru brýle a prohlížím návod, jen prohlížím, protože česky to tam napsané není. Beru znovu škrabku a brambor a s vyobrazeným návodem postupuju, jak je ukázáno na obrázku. Zase nic. S nadáváním mrsknu škrabkou na linku. Otvírám šuplík a beru si svoji stařičkou rezavějící tupou škrabku po babičce.

Manžela jsem nadáváním probudila, vzal suprškrabku do ruky a ptal se, co jsem to koupila za žgarb, prohlíží suprškrabku a kroutíc hlavou říká, tak tohle nemůže nic oškrabat, vždyť je to tupé. Beru znovu suprškrabku do ruky a koukám, že je na ni něco bleděmodrého, nasazuji si silnější brejle a vidím folii, kterou jsou přelepené ostré zoubky. Tak proto mi to nešlo! Ochrana proti zranění nešla sundat tím, jak jsem se snažila loupat brambor. Odtrhávám ji po kouskách, vezmu brambor, suprškrabku a oddychnu si. Škrabka jede na plné obrátky. Bezva věcička, super pomocník. Spolu se mnou si oddychla i stará škrabka po babičče. Bude odpočívat v šuplíku, zaslouží si to.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Jelínková
Díky za instruktáž. Viděla jsem takovou škrabku, ale neměla jsem odvahu si ji koupit. A také díky za upozornění na tu fólii, protože by se mohlo stát, že bych škrabku odložila. Ale mám bifokály. Kdysi dávno se mi stalo, že jsem sáhla pro škrabku a škrábu a ono nic. Tu si pořídil můj exmanžel na "levou ruku" a zapomněl mě jaksi informovat.
Jana Šenbergerová
Jednu takovou mám doma a nedám na ni dopustit, i když ještě pořád mám i ty klasické. Pěkně jste ji představila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%