Narozeniny mé maminky
Foto: autorka

Narozeniny mé maminky

5. 2. 2018

V neděli přijeli na skromnou oslavu naší maminky brácha se ženou. Jejich syn  s manželkou a dvěma jejich kluky, co bydlí v jednom domě se zvláštním vchodem s mou maminkou. Samozřejmě já s mým manželem. Syn s přítelkyní přijde až zítra v den jejích narozenin.

Byla to taková malá oslava, popřáli jsme naší mamince k tak významnému životnímu jubileu 93 let, což je krásný věk, prožitý ve zdraví.

Jen pár lidí z rodiny, dali jsme si kafe, kousek dortu, hodinku poseděli, Jediná vnučka s jejich klukama přijdou za babičkou, kluci za prababičkou, dle možností. A je to dobře, protože bychom se tam všichni nevešli.

Její daleko mladší kamarádky, o 10 či více jak 15 let, vlastně děvčata, Sokolky jí přišly popřát už v pátek. Přišlo jich jen osm, ale věřím, že další ještě přijdou v průběhu týdne.

Moje maminka je taková skromná, nenamalovaná, drobňoučká bábrlinka, takový už malý věchýtek, uzlíček našeho malého štěstí.

Jsem ráda, že ji mám, a ráda si zanotuji tu lidovou písničku.Jenom jednu mamičku mám v světě širém....Sama si ještě chodí do školní vyvařovny pro obědy, někdy si jde i do města pro drobnější nákup.  Co se týče její domácnosti, je samostatná, i když někdy potřebuje dohled..Jen jí peru prádlo.

Ještě pořád jí to dobře myslí, jen hůře chodí s hůlkou, většinou ji načapám bez hůlky a to se vymlouvá, že ji někde zapomněla.

Ať narozeniny jsou prvé, třetí či páté,nebo jako Tvoje devadesáté třetí,.
Jsou jedny jediné, neopakující, jako Ty jsi pro mne.
Má maminka nás všechny milující...

Přeji všem, kdo ještě svou maminku mají, ať si ji hýčkají, a ti, co už ji nemají, stejně na ni s láskou vzpomínají.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Přeji mamince ještě mnoho let pevné zdraví, vitalitu a chuť do života.
Zdenka Jírová
Přeji vaší mamince hodně zdraví aby se v poklidu dožila té 100.
Oldřich Čepelka
Krásná paní! Kdyby tak za 23 let vypadala moje manželka a já bych jí mohl říct: Pořád jsme tady! :-)
Jana Šenbergerová
Dožít se takového věku v celkem dobré kondici, to je požehnání. Ať mamince zdraví slouží a prožije s vámi v kruhu rodinném ještě hodně radosti.
Marie Foltýnová
Alenko,přeji Tvé stále ještě krásné mamince ,aby se ještě dlouho těšila se svojí rodinou.Přeji ji zdravíčko a blahopřeji.
Věra Ježková
Milý, láskyplný článek. Přeji jí i vám hodně zdraví.
Helenka Vambleki
Alenko, gratuluji Tvé mamince! Ta moje nás opustila v 61 letech, moc si neužila ani důchodu ani vnoučat a některá se narodila až poté. Užívejte si všichni takové šikovné maminky, babičky, prababičky co nejdéle!!!
Anna Čípová
Alenko, přeji vaší mamince vše dobré. Stále je to krásná žena s kouzelným úsměvem. My jsme v neděli slavili 93-té narozeniny tchána.
Marie Seitlová
Krásný článek, plný lásky. Přeji vaší milované mamince hodně zdraví a síly, aby jste si to vaše štěstíčko ještě dlouho užívali. Já již mohu jen vzpomínat .......
Alena Várošová
Milá děvčata a Libore,děkuji vám za krásná a milá slova adresované mé mamince,ráda vše vyřídím.Vezmu noteboock na kolo a ráda jí vaše vzkazy přečtu i když by si je přečetla i sama. Zuzko, maminka shodila 10 kg určitě,ale to je už přestárlý člověk,můj uzlíček štěstí. Oproti minulému roku v tuto dobu vypadá daleko líp.Jsou to všechno ty staré,zdravé kořeny našich maminek. I když se neměly určitě nejlépe.jak už tu psala děvčata, dožily se požehnaného věku.No, jak které....Ať nám všem slouží zdravíčko,nic jiného k životu nepotřebujem.Hezký den!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%