Karlíci po třech měsících
Foto: autorka

Karlíci po třech měsících

9. 2. 2018

Čas letí jako bláznivý.........a najednou jsou Karlíkům tři měsíce. Stalo se dost změn, o které se chci s vámi podělit. Karlíky i s kvočnou maminkou jsem před zimou přestěhovala do dvoupokojového zděného chlívečku. Ale také mám už jen dvě kuřátka.Jednoho rána, když jsem šla krmit, jedno kuřátko sedělo, ani se nehnulo.Vzala jsem ho domů a zjistila,že má pochroumané oba pařátky. Asi se připletlo do cesty kvočně, nevím. Přestalo žrát i pít.Tak jsem po třech dnech poprosila manžela, aby ukončil jeho trápení.

Také přemýšlím o tom, proč jsou Karlíci s bílým peřím. Taťka krásný barevný kohout, maminka čistokrevná kropenka. A děti ??? Že by do hnízda dala vejce kukačka ?? Podle "kukuče" to vypadá na dva kohoutky.Tak se nechám překvapit.

Dnes přišel manžel z krmení a povídá : "Ty vomáčky už pěkně vyrostly.":-) Já vím, že za kohouty by byl rád, už je vidí v omáčce na smetaně.To byl černý humor.

Také před týdnem kvočna snesla vejce, ale kuřata neodhání,v noci je má pod křídly. Za to ji mám ráda. Ví, co je povinnost, a radost s kohoutem až potom.:-)

Taky se mně potvrdilo to, že v zimě mláďata rostou pomalu. To nevadí, já vydržím a Karlíky vypiplám do zdárného konce.

Pokračování příště opravdu po měsíci.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miluše Hasenohrlová
Děvčata a Liborku moc děkuji za komentáře. Taky bych ráda slepičku na vajíčka a kohoutka na další chov.To se ovšem dozvíme až za pár týdnů.To s rovnání s Čapkem mě odrovnalo,Já takový "nepsavec".Přesto děkuji.
Lidmila Nejedlá
Z názvem "vomáčky" jste mě dostali. Bába těch Karlíků se asi spustila s nějakým bělochem, kropenka za to nemůže.
Jana Šenbergerová
Před omáčkou bych dala přednost vajíčkům, ale krmíte a staráte se vy, takže to zůstane na vás. :-)
Marie Seitlová
Děkuji za další reportáž o Karlících, jsi super pečovatelka, ale chybí jim sluníčko a travička. Těším se na pokračování.
Anna Čípová
Děkuji za reportáž. Vzpomněla jsem si na svoji babičku, jak nahřívala kuřátka na peci, když se dopekl chléb.
Alena Tollarová
Už jsem čekala na pokračování této historie. Jeden Karlík ubyl, ale to je zkrátka příroda. A jsem zvědavá jak to bude dál.
Eva Mužíková
Miluško, já bych typovala, že Karlíci jsou párek. Máš je opečovávané ze stran kvočny, která je ještě zahřívá, ale jak je vidět, žijí v dobrých podmínkách, což je vaše zásluha. Díky za informaci.
Zuzana Pivcová
Škoda toho jednoho drobečka, ale i tak to vypovídá o síle života. A je to také hodně vaší zásluhou.
Naděžda Špásová
Mílo, Ten kohout je frajer. A tvoje péče je fakt chválihodná. Karlíci za tebou budou chodit jako pejsci, počkej. Neboj, oni se určitě vybarví. Tak zase příště. :-)
Lenka Hudečková
Miluško, s kury nemám žádné velké zkušenosti, ale třeba se Karlíci ještě vybarví??? Hezky jsi to napsala...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.