Fotoreportáž: Holky a kluci na ledě
Foto: autorka

Fotoreportáž: Holky a kluci na ledě

28. 2. 2018

Přijměte, prosím, omluvu za tuto malou mystifikaci. Nejde totiž o děti, ale v podstatě už  zdomácnělé kačenky. Jsou letitou součástí našeho malého sídliště, takže, když jsem si to dneska mašírovala v mrazivém popoledni z práce a viděla je sedět na zamrzlém potoce, protože z rybníka je vyhnala řvoucí omladina, která si nenechala ujít zamrzlou hladinu, nemohla jsem odolat. Foťák nosím, pro strejčka příhodu, s sebou, takže nebylo co řešit.

Možná je to poslední led únorové zimy. Samozřejmě, že jsem nemohla nevyfotit nebe, které bylo jako azurové moře, krásně čisté a bez mráčku. Věřím, že se nikdo nebude cítit oklamán a čistě ze zvědavosti nakoukne.

procházka
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
U nás chodí taky k Labi zástupy krmičů a jak někoho zmerčí labutě, bývají u zdroje jako první. Já zbytky chleba rovnou krájím na kostičky a připravuji pro hladové zobáky.
Dagmar Bartušková
S tím souhlasím. Kolem vody bývají cedule - NEKRMIT! Ale také jsem párkrát hodila a jednu kačku rohlíkem trefila. Fotky krasné.
Naděžda Špásová
Díky za hezké příspěvky. Kachny chodí krmit spousta lidí. Žádné vychrtlice rozhodně nejsou. Někde jsem se dočetla, že se nemají krmit rohlíkama, ale jen tvrdým chlebem.
Jana Kollinová
Pěkné fotografie. Denně chodím kolem rybníku a sleduji co se děje nového. Mrazivý konec února mi nabízí zpestření všedního dne. To co dělají kachny na ledě se musí vidět! Byla jsem přistižena, jak opřená o zábradlí, se opeřeným krasobruslařům hlasitě směji. Připojila se ke mně známá a po chvíli nás bylo pět rozesmátých "bláznů."
ivana kosťunová
Napadlo mě úsloví " Jako koza na ledě" Taky by to byly hezké fotky :)))
Lidmila Nejedlá
To je současnost a ty jsi ji zachytila. Také jsi je nakrmila?
Eva Mužíková
Nadi, doufám že kromě foťáku nosíš v kapsách i rohlíky.....hezká fotoreportáž.
Lenka Hudečková
Nadi, překrásné fotky...já nyní v těchto dnech hodně lituji kačeny, protože mají většinu rybníků zamrzlých :-(
Jana Šenbergerová
Zajímavé, voda zamrzlá a kolem skoro jaro. U nás teprve včera napouštěli kluziště. Aspoň pár dnů si budou moci bruslaři zajezdit. To modré z nebe by bylo hezké na šaty. :-)
Hana Rypáčková
Taky je Naďo obdivuji, dokonce si hrají na ledoborec, když byl slabý led, prorážely ho kachny hrudí. To je milé pozorování.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.