Chcete poslat vnouče k moři? Zkuste to s VZP
Perlová pláž v Černé Hoře je jednou z lokalit, které letos přivítají léčebně-ozdravné pobyty VZP

Chcete poslat vnouče k moři? Zkuste to s VZP

19. 3. 2018

Prarodiče o tom mívají často stejný nebo i lepší přehled než rodiče – školák, kterého mají doma, je během roku opakovaně nastydlý, má problémy s dýcháním, vyrážkami či alergiemi. Když nemůže do školy, nastupují do služby babičky a dědové, kteří maroda hlídají. Podle lékařů je přitom možné podobné zdravotní problémy omezit – stačí poslat dítě na léčebně-ozdravný pobyt k moři. VZP se tam letos chystá vypravit tři tisíce dětí. Třítýdenní pobyt lze pořídit už za 3 400 korun. A pořád ještě jsou volná místa!

Letos vůbec poprvé se navíc léčebně-ozdravných pobytů s VZP mohou zúčastnit i děti, které ještě nejsou jejími klienty. A rovněž poprvé se počítá i s účastí nemocných s celiakií.  

„Celkem v létě plánujeme vypravit k Černému a Jaderskému moři tři tisíce dětí od šesti do nedovršených 16 let. To je skoro dvakrát více než loni,“ upozornila náměstkyně ředitele VZP Petra Pevná. Třítýdenní turnusy začínají v červnu a končí v září.  

Tři týdny jsou podle odborníků naprosto nezbytné k tomu, aby se příznivé vlivy pobytu u moře mohly u nemocných dětí projevit. Žádná jiná pojišťovna přitom tak dlouhé pobyty nezajišťuje. U kožních onemocnění pacient ze tří týdnů u moře čerpá až tři čtvrtě roku, kdy se omezují další léčebné procedury – snižuje se množství léků i lokálních mastí,“ vysvětluje primář dětského oddělení v Chrudimi MUDr. David Kasal. Totéž podle něj platí u nemocných s dýchacími problémy. „U astmatiků ubývá užívaných kortikoidů i počtu atak. Děti jsou odolnější vůči respiračním onemocněním. Je prokázáno zlepšení plicních funkcí,“ připomněl.

 hřiště.jpg

 

Děti mají u moře, kam odletí letadlem, zajištěný kompletní servis, jídlo, kulturní i sportovní program, nepřetržitý dohled a lékařskou péči… Za pětadvacet let už VZP takto k moři vyvezla bezmála 100 tisíc dětí. Rodiče zaplatí jen třetinu ceny pobytu. Ta se liší podle termínu. Nejnižší spoluúčast je 3 400 korun a týká se posledního turnusu v Bulharsku.

 tab1.png

 

Pobyty v Černé Hoře vyjdou o něco dráž, ale i tady se rodiče vejdou v nejlevnějším turnusu do čtyř tisíc korun.

tab2.png

 Léčebně-ozdravné pobyty jsou určeny pro děti registrované u VZP, ale na turnusy, které začínají v červenci a později, se mohou přihlásit i ty, které jsou nyní u jiných pojišťoven. Stačí, když je rodiče do 31. března zaregistrují u VZP a zároveň podají přihlášku na Mořského koníka, k níž po 1. červenci doplní souhlasné stanovisko lékaře. Zájemce musí splňovat indikační kritéria, která najde spolu s dalšími informacemi na internetových stránkách VZP. Tam se může i podívat, které turnusy jsou ještě volné. Poradit se je samozřejmě možné i na kterékoliv pobočce VZP.

vnoučata
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Mému synovi to také velmi prospělo, dnes už je dospělý. Vnoučatům bych to doporučila, kdyby to potřebovaly.
Lidmila Nejedlá
Je to výborná věc, známí tam posílají chlapečka a moc mu to prospívá. O děti je bezvadně postaráno.
Jana Šenbergerová
To jsem měla vědět dřív. Škoda.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.