Chcete se v létě podívat k moři? Poradíme vám, jak za dovolenou ušetřit
Ilustrační foto: Cestolino

Chcete se v létě podívat k moři? Poradíme vám, jak za dovolenou ušetřit

22. 3. 2018

Nebaví vás měnit plány kvůli stále chladnému počasí? Raději byste už viděli sluníčko a příjemné teploty kolem 25 °C? Pak je na čase naladit se na dovolenkovou vlnu a začít plánovat zájezd k moři. Rozhodně ale nemusíte vyrážet v období největších veder, nejen na jihu Evropy je krásně i mimo hlavní sezónu.

Začátek jara je tím pravým obdobím, kdy je vhodné začít střádat plány na dovolenou. Jen tak můžete výrazně ušetřit a v klidu si rozmyslet, kam letos vyrazíte a s kým se vydáte poznávat svět.

Dovolená v červnu vám ušetří i několik tisíc korun

Vydat se na dovolenou v období hlavní sezóny nemusí být to pravé ořechové. Nejenže všude jsou davy turistů, ale navíc zájezdy v červenci a v srpnu vyjdou mnohdy pořádně draho. Pokud naopak zvolíte dovolenou mimo sezónu v období jara nebo podzimu, pak si užijete jak poklidných pár dní odpočinku, tak i příjemných teplot. A k tomu navíc i ušetříte.

Především pak dovolená v Řecku letos opět podraží, a to kvůli rostoucímu zájmu turistů. Jestliže si ale vyberete zájezd na květen až červen, nebo naopak na září, ušetříte i několik tisíc korun.

Obavy z chladného moře a z nízkých teplot mít rozhodně nemusíte, zvolíte-li si vhodnou destinaci, dočkáte se nejen v Řecku sluníčka a 28 až 30 °C. Ideální počasí jak na koupání a opalování, tak i na poznávání okolních krás a místní historie.

Jeďte k moři s až 20% seniorskou slevou

Dovolenou za super cenu nemusíte mít ale jen díky tomu, že se k moři vydáte mimo hlavní sezónu. Výrazně ušetřit můžete i díky speciálním nabídkám pro seniory. Dnes už totiž nejedna cestovní kancelář nabízí dotované zájezdy pro seniory 55+.

V rámci seniorské akce lze získat na letní dovolenou až 20% slevu, a to se vyplatí. Ušetřené peníze pak můžete využít například na večerní posezení na pláži u dobrého jídla a pití, na nákup suvenýrů pro své blízké a rodinu nebo na další odpočinkový zájezd, a to třeba i zimní.

Najděte si sami tu nejnižší cenu zájezdu

V neposlední řadě vám dovolenou výrazně zlevní hledání. Nebojte, nemusíte hledat jehlu v kupce sena. Stačí jen nekývnout na první nabídku, která se vám namane. Nejdříve si ujasněte, kam se letos chcete vydat, kolik za dovolenou chcete zaplatit a co od ní očekáváte. Rádi byste vyrazili za odpočinkem letecky, nebo autobusem? Chcete si užít všeho dosyta s all inclusive, nebo vám stačí polopenze?

Na základě vašich odpovědí si pak porovnejte aktuální nabídky zájezdů a vyberte si ten pro vás nejvýhodnější. Využít k tomu můžete cestovní portál cestolino.cz, díky kterému ušetříte nejen peníze, ale i čas.

Obcházení několika cestovních kanceláří a prohlížení tištěných katalogů je dnes už zastaralé, a tak k výběru letošní dovolené raději využijte internet. Jen tak se podíváte, ať už do Řecka, oblíbeného Chorvatska nebo exotického Thajska, nejlevněji.

cestování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Klapal
No, my bychom letos rádi vyzkoušeli právě to Řecko. Byli jsme tam naposledy někdy před 8 lety a hrozně se nám tam líbilo. Já navíc slyšel, že je tam spousta super míst na potápění, což bych rád vyzkoušel. Jen si teda prvně budu muset u https://potapeni.seawolf.cz/ udělat potapěčský kurz. To už je ale maličkost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.