Já, knížka a HitHit
Foto: archiv autorky

Já, knížka a HitHit

6. 4. 2018

Že jsem napsala knížku, jsem už tady psala. Že mi ji vzali v nakladatelství Petrklíč k vydání, jsem taky psala. A teď mám důvod k jásotu zase. Konečně byl spuštěn můj projekt, o kterém jsem tak dlouho mezi známými mluvila. Jeho účelem je - jak jinak - shánění peněz, které já potřebuji k spolufinancování vydání knížky Rozlouskni oříšek.
Proto jsem hledala způsoby, jak na to. A narazila jsem na výraz crowdfunding.
Znáte ho? Slyšeli jste o něm? Víte, co to je a jak funguje?
Je to vlastně jednoduše řečeno sponzorování nějaké projektu s tím, že za odměnu si můžete vybrat dárek. Samozřejmě nemusíte, můžete poslat jen tak něco z dobrého srdce. Ale proč něco dělat zadarmo, ne? I dobrá vůle si zaslouží odměnu. Já se registrovala na webovém portálu HitHit, a právě na něm byl 3. dubna můj projekt spuštěn.

Uf, ale byla to fuška. Nevěděla jsem, jak na to. Pomáhalo mi s ním spousta známých a přátel, například i naše zmrzlinová Danka. Díky .-)
Takže pokud vás  můj článek zaujal, pokud chcete o projektu vědět více, nahlédněte na:

https://www.hithit.com/cs/project/4525/rozlouskni-orisek

Třeba i vás zde něco zaujme, a zauvažujete....  :-)  Držte mi palce, prosím. A pokud můžete, sdílejte na sociálních sítích. I kdybyste mi vy pomoci nemohli, třeba knížka zajme někoho jiného. Díky

A pokud máte v koutku srdce nějaké obavy, můžu vám slíbit, že veškeré peníze použiji na financování knihy, budu moci zaplatit ilustrátorovi Václavovi Nezvalovi, který mi zatím obrázky kreslí zdarma jen z dobrého srdce, a zbytek využiji na dárky, které jsem slíbila. Web si využití peněz hlídá a ověřuje.

Pokud se stane, že přispějete a já přesto nedosáhnu na cílovou částku, nic se neděje. Peníze se vám vrátí zpět na váš účet v plné výši.

Už teď ale děkuji za snahu mi pomoci.

-----------------------------------------------

"Odborníci říkají, že prvním hromadným financováním byla sbírka na české Národní divadlo. Ano, byla. Roli vlasteneckého tisku, který o ní šířil informace, dnes plní internet, sociální sítě, blogy, emaily. Crowdfunding, tedy hromadné financování, otevírá kreativním lidem doposud zavřené dveře. Nemusí se zaprodat, obcházet takzvané andělské investory, stačí vytvořit nápaditou prezentaci projektu a dál se soustředit na práci." (Z webových stránek HitHit).

http://www.matyldinopovidani.cz/

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Křapová
Lidmilko, jde to normálně do prodejen, bude to knížka pro děti , jaké vídáš na pultu Knihy :-)
Lidmila Nejedlá
Libuško, hodně zdaru. Také pak budeš muset knížku sama prodávat nebo máš sjednaná knihkupectví?
Libuše Křapová
Lidičky moji zlatí, moc vám všem, co chcete pomoci, děkuji. Olinko, na webu jsou pod všemi odměnami zelené obdélníčky s textem přispět. Např. pod první odměnou (to je jen zapsání do seznamu dárců na blogu), klikneš na něj a otevře se to. Místo předtištěné stovky můžeš vepsat jakoukoliv částku. Nevšímej si platby kartou, až v platbě bankovním převodem klikni na svou banku - pokud není předtištěná, je tam kolonka jiná banka. Tím se automaticky zruší platba kartou, a otevře se ti další okýnko s účtem banky a variabilním symbolem. Ty si musíš zapsat - a jdeš na svůj účet, kde zadáš vše potřebné. Omlouvám se všem, komu se tento příspěvek zde zdá nepatřičný. Ale už se mne na číslo účtu ptalo více lidí. Já jim všem děkuji.
Olga Štolbová
Libuško, pošlu 500 Kč, ta tvá knížka bude určitě moc, moc krásná. Jen potřebuju vědět kam a jak. Z toho formuláře jsem nic nevyčetla. Chtěly číslo karty, tomu nerozumím a odměnu opravdu nemusím. Přeju ti, ať penízky rychle přibývají. ♥
Libuše Křapová
Ájo, i za to díky :-)
Dagmar Bartušková
Peníze neposílám, ale fandím Ti.
Libuše Křapová
Díky, Zuzko :-) Ali, tobě taky, mám radost, když mé pohádky a příběhy můžou jiným radost přinášet :-)
Alena Tollarová
Libuško, napsala jsi krásný příběh pro mého vnuka, ve kterém se poznal a měl velkou radost. Je na Tvém blogu. Obdivuji Tvou fantazii a věřím, že Tvoje knížka se narodí a udělá radost mnoha čtenářům.
Zuzana Pivcová
Libuško, nevedu platby přes internet, ale šéf mi pomůže v pondělí. :-D
Libuše Křapová
Díky, Věruško :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%