Zážitky z cestování
Ilustrační foto: pixabay.com

Zážitky z cestování

11. 4. 2018

Před  svátky  jsme  se opět vydali na cestu k vlaku, abychom s ním dojeli za našimi vnučkami. Stejným spojem jezdíme už spoustu let. I když je změna grafikonu, vždy se odjezd liší jen o několik minut. Rychlík  směrem na Prahu přijíždí z Polska a my vždy čekáme, zda bude či nebude zpoždění.

Na nástupišti jsme dostatečně včas. Na tabuli naskočil čas odjezdu, ale my čteme, že se nejedná o ČD, ale o LEO.

Ach jo, to zase bude sekyra. …Ještě ho ani nehlásí…Proč??? Napadají nás nejrůznější dotazy. Ale má trpělivost je u konce. Tašku, kufr a manžela nechávám na nástupišti a jdu zjistit, co se děje.

Odjezd není na žádné tabuli u žádného nástupiště. Neuvěřitelné. Vracím se pro manžela a jdeme do haly. Za dveřmi informací sedí paní, ale dveře jsou zamčené. Zaklepu, paní zvedne hlavu a opět ji sklopí ke stolu. Neuvěřitelné. Také bych asi chtěla takovou náplň práce. … Obracím se a mířím k pokladně. Prosím vás, ten rychlík 10.07 má zpoždění? Proč to nikde nehlásí? Paní pokladní kouká na mne, pak do jízdního řádu a pak do nějakých papírů.

JÉ, já  zapomněla. Ona je výluka, tak on jede z  Polska přes Chalupki přímo do Ostravy, do Bohumína nezajíždí. A jak to mají vědět cestující??  Ptám se a cítím, jak se mi zvedá tlak. Paní pokrčí rameny - toto pochopitelně v náplni práce nemá…

A je nějaký náhradní spoj k tomu rychlíku do Ostravy?? Ne,další vlak na Prahu vám jede za hodinu,ale s přestupem v Přerově. Budete tam v…Přes Přerov - děkuji

Pokladní mi přece jenom tiskne dobrovolně spoj, podává mi ho se slovy “kdybyste si to rozmysleli“.. Děkujeme, potřebujeme být v Praze včas, musíme ze školky vyzvednout vnučky… Máme tam domluvený další odvoz…Paní nechápe, ale pokyvuje hlavou.

Naštvaní, nervózni, zpocení ..se přes celé město vracíme domů.  Ihned napít a pod sprchu.

Další vlak jede za 2 hodiny. Volám dcerce, co se děje. Ani ona, dcera  bývalého železničáře, nechápe. Z práce v Praze musí honem nějak zajistit u Kladna vyzvednutí vnuček ze školy a školky… Kdo vyzvedne nás, abychom se k rodince mohli nějak dostat, zatím nikdo neví…

Další vlak náhodou jede, a přijíždí skoro na čas. Vyzvedává nás cizí pán, nasedáme do auta a jedeme za zetěm do práce, odkud se společně s ním za skoro další 2 hodiny vydáváme jeho autem k rodince…

Vnučky se už pomalu chystají k večeři. Od brzkého rána jsme  na nohou, abychom večer dojeli za rodinkou vzdálenou 400km. ..

A pak, že je naše zemička malinká.

Cesta domů  je také „veselá“.  Protože víme, že po svátcích budou plné vlaky, kupujeme si raději místenky. Praha - Hranice- otevřený vagón, 2 sedačky naproti sobě se stolečkem uprostřed. To bude radost. Ta nás brzy opouští. Sedadla jsou bez stolečku a navíc proti směru.. No, jsme rádi, že sedíme, vlak se rychle plní.

Další místenka Hranice - Bohumín. Požadavek u pokladny také vyšel. A skutečnost? Místa v kupé a navíc každé v jiném..

Tak co říkáte, není takové cestování opravdu veselé a příjemné?

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Podle ČD musí být cestující zřejmě vševěd? Hanko, nezbývá než doufat, že podobné cestovní "radosti" již máte oba na hodně dlouho vyčerpány.
Eva Mužíková
Hani, takové trampoty se bohužel stávají. Hlavně že jste se ve zdraví sešli. Hezký příspěvek.
Danuše Onderková
Hani, ten začátek mi připomněl cestování do Loučné, když jsme se míjely na nádraží. Tři vlaky - Pendolino, mezinárodní a rychlík se zpožděním od 20 do 280 minut a všechny tři měly příjezd na jedno nástupiště vlastně ve stejnou dobu. Při dotazu jestli to je opravdu tak, se na mne na informacích podívala blbě a vztekle mi odpověděla: "Když to tam je napsané tak asi jo". Stačilo, aby vysvětlila problém v Bohumíně a vše by se vyřešilo. Určitě bychom se tenkrát potkaly.
Libor Farský
Jede vláček, kolejáček... Hlavně, s humorem!
Marie Novotná
Ano, i moje zkušenosti s ČD jsou občas,, humorné ''. Informace na pokladně jsem si ověřovala po telefonu, na pokladně Vstřícnost ochota, po telefonu , strohost, nevrlost a mylné info.
Marie Seitlová
Cestování je někdy horor. A v informacích nejsou kompetentní pracovnice.
Hana Rypáčková
Výluky mě taky děsí.
Hana Práglová
VĖRKO,to je logické..taška má uši,kufr kolečka a manžel funkční nožičky...☺☺
Věra Ježková
To pořadí je dobré: Tašku, kufr a manžela nechávám... Nejsem dobrodruh, z toho bych byla hodně nervózní a rozmrzelá.
Jana Šenbergerová
Cestování v těchto časech, to je opravdu lahůdka. A jak píše níže Elena, v našich končinách obzvlášť. Vy jste si to opravdu užili.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.