Fotoreportáž: Neděle u Ohře
Foto: autorka

Fotoreportáž: Neděle u Ohře

11. 4. 2018

Je neděle 8.4.2018 a my jsme pozváni na návštěvu do Dolánek nad Ohří. Je to malá vesnice nedaleko Litoměřic. Spojili jsme příjemné s užitečným, příjemné byl dobrý oběd a pak procházka v okolní přírodě a užitečné bylo tzv. přezutí pneumatik. Přiznám se, že u Ohře jsem snad ještě tak blízko nebyla. Počasí sice nebylo nic moc, obloha byla šedivá, ale přírodě to evidentně nevadí, travička se zelená, pupeny na stromech nabývají na objemu a všechno už vypadá jarně. Slunce nakonec také vykouklo a my jsem si to moc hezky užili.

V obci toho moc k vidění není. Dominantu tvoří bohužel značně zchátralý kostel Sv. Jiljí. Pozemek kolem je hodně zarostlý, takže udělat fotky bylo dost komplikované. Kdysi prý byl moc hezký, původně gotický, v 17. století přestavěn na barokní. Vlastníkem je údajně církev, která o tuto památku zřejmě moc nestojí. Kdysi tu býval i hřbitov, ze kterého se kupodivu zachovala rodinná hrobka. Na dveřích byla klepadla, která i přes velkou korozi vypadala moc pěkně a původně.

Přeji Vám příjemnou procházku.

cestování
Hodnocení:
(4.6 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Macháčková
Hezká procházka. Tvé fotografie potěší i když na nich je neudržovaný kostel.
Dana Puchalská
Ty tedy ten kostel ale zrajtovali. Co?
Zuzana Pivcová
Je vidět, že sice nebylo ideální počasí na fotografování, ale Ty si umíš vybrat i tak. Líbí se mi i to vykračující příbuzenstvo (?).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.