Zpožděné jaro
Foto: autorka

Zpožděné jaro

17. 4. 2018

Máme hezké jarní dny, pěkně u nás i zapršelo, takže příroda se nádherně probouzí - kvetou zde už i meruňky. Snad letos dobře odkvetou a bude i u nás trochu úroda ovoce - už dva roky téměř nic nebylo. A v tomto krásném jarním období k nám letos zavítal na čtyři dny cirkus.

Už moc let jsem nebyla v cirkuse a můj nejmladší vnuk také ne. Bude mít brzy deváté narozeniny, a tak jsem si řekla, že mu návštěvu cirkusu dám jako dárek, chtěl jít s námi i 11letý vnuk. V jednom blízkém obchodě dávali zdarma dětské vstupenky - bylo to pro jedno dítě do 15 let v doprovodu jedné platící dospělé osoby a nevztahovalo se na lóži. Takže jsem platila jenom dvě vstupenky a chlapci byli nadšeni.

Hodně zvířátek - psi, poník, menší koníček i velký kůň, dospělý klaun se svými menšími dětmi, artisté i artistky, kteří prováděli svoje umění jak na zemi, tak i ve výšce. Na laně, visuté hrazdě i širší tkanině - byli pochopitelně jištěni. Byl to jen menší cirkus, ale výkony skutečně obdivuhodné, krásné světelné obrazce, hezká hudby i písničky, které si i starší vnuk notoval. Obdivovali jsme všichni výkony umělců a chlapci byli oba zase tak nadšeni a stále přenášeli svůj údiv k obdivuhodným výkonům i na mne - prostě byl to pro nás všechny tři nádherný zážitek. Ano, když sdílíme s někým nadšení a radost, je to skutečně daleko větší zážitek - u mne trojnásobný...

Byla jsem moc ráda, když mi menší vnuk lichotivě řekl: "Babičko, Ty nám vždy vymyslíš hezký dárek." A to mne také moc a moc potěšilo, protože vnuci odrůstají a já jsem ráda, když občas můžeme být více spolu a prožívat díky rodičům velmi hezké vzájemné chvíle.

Vzala jsem si s sebou i foťáček, ale v cirkuse se fotit ani natáčet nic nesmělo, takže jsem si udělala jen jeden venkovní snímek.

A dnes ráno jsem stála u rozkvetlých okrasných japonských třešní, také Vám ukazuji v závěru na  jednom snímku. Okrasné třešně - sakury původně pochází z Číny. Ale v Japonsku jsou považovány za symbol jara a čistoty. Po odkvětu lístky květů opadávají a sypou se na zem jako sníh. A já se přímo kochala u nádherně rozvetlých třešní a jedna paní přichází blíž a říká mi, že přijela z Brna a tam už květy opadaly. Po chvíli ještě dodává - hlídám tam 4letou pravnučku a jak jsme tak chodily na procházku a květy se sypaly na zem, tak malá dívenka měla úžasný návrh: "Babičko, padá sníh, vytáhneme sáně..."

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Řada dospělých cirkus ráda nemá, o tom jsme se tu už bavili, ale pro děti to určitě zážitek je.
Věra Ježková
Maruško, milý článek. Přeji vám hodně radosti s vnoučky.
Jana Šenbergerová
Zajímavý dárek. Máte dobré nápady.
Naděžda Špásová
Maruško, vnoučata občas umí potěšit, viď. Ty sakury jsou mi bližší, Cirkusy nemám ráda.
Libor Farský
Moc Vám přeji krásný zážitek s Vašimi vnoučky a pravnučkou a hlavně jejich miloučké hlášky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%