Rudá záře nad Nákladovým nádražím Žižkov
Ilustrační foto: pixabay.com

Rudá záře nad Nákladovým nádražím Žižkov

20. 4. 2018

Sobotní volno jsem trávil doma, stále v pyžamu. Nic dramatického jsem o víkendu v Praze nečekal. Bylo vše ale jinak. Po soumraku před naším domem v Praze zastavilo uprostřed křižovatky policejní modře blikající auto. Asi mu došel benzín? Pak později tiše zmizelo.

Doopravdy to začalo až o půlnoci. Za hrozného houkání a modrého blikání se přiřítily tři hasičské cisterny. Vyhlédl jsem z terasy a na Nákladovém nádraží hořela vysoká vatra! Byla vyšší, než měl Mistr Jan Hus v Kostnici! Vzdálená byla asi jen sto metrů od našeho činžáku! Vítr vál ale směrem opačným, tak dým odvál východněji.

Dál přijížděly houkající sanitky, policejní vozy a hasičská kriminálka. K tomu duněla jásavá hudba z blízké diskotéky. Tři cisterny stříkaly do plamenů společně. Za chvilku bylo už po požáru. Asi tam shořelo čísi auto, možná to byl jen pojišťovací podvod?

Druhý den jsem se šel podívat na místo činu, s foťákem. Už bylo vše odstraněno, nebylo co vyfotografovat.

Tak jsem přežil tuto sobotu a neuhořel, snad jen vyšší prozřetelností…

 

               

Můj příběh
Hodnocení:
(4.5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Já si myslím, že pan Miloš píše pořád stejně, čili žádné překvapení. Těch psů je mi hodně líto.
Jiří Libánský
Můj dojem je, že článek je tak nějak bezúčelný a o ničem. Jen můj dojem. Někomu to může přijít jako poutavý příběh. Dodám, že při tomto požáru karavanu uhořeli dva psi.
Hana Šimková
Když jsem měla dvě malé děti a bydlela v Praze začal hořet náš dům. Dole byla tiskárna a spousta hořlavé chemikálie. Kdyby se tam oheň dostal, tak tohle nepíši. Sklepy byly jako katakomby a jeden hasič tam zabloudil , nadýchal se a zemřel. Mladý otec dvou dětí. Já bydlela v prvním patře,sama doma s dětmi a vypadalo to, že budu házet děti do plachty. Venku deset pod nulou. Nakonec nás hasiči dostali ven domem, kde jsme šli okolo mrtvého hasiče. Ta hrůza se nedá zapomenout. Jak požár vznikl se nezjistilo.
Jarmila Komberec Jakubcová
Už tři roky jezdím za přítelem, který bydlí na Žižkově. Je to rušná čtvrť, kde se chodí neustále z kopce do kopce. Ulice jsou hlučné ale nezaznamenala jsem v choání lidí nic mimořádného. Jsou stejní jako u nás v Plzni. Možná protože jsem "naplavenina" to tak nevnímám. Ale ani můj přítel - rozený žižkovák nespatřuje zde nic zajímavého oproti jiným pražským obvodům.
Jana Kollinová
"Kouzlo" pana Nekvasila není v tomto příspěvku, ale v celé řadě článků popisujících pohromy, které autor musel přežít při pohybu Prahou. Téma "naplaveniny" bylo zatím nejfrekventovanějším v jeho autorské tvorbě.
Libor Farský
Navzdory mé snaze mi tentokrát humornost příběhu, na rozdíl od předchozích vyjádření našich dam, nějak uniká. Víc by mne pobavilo to pyžamo u požáru než doma za oknem.
Jarmila Komberec Jakubcová
Na pražském Žižkově je možné všechno. Koukám z okna a nebudete mi věřit. Jezdí pod ním auta na silnici a po chodnících chodí lidé. Kdyby tomu bylo obráceně tak bych se asi divila
Zdenka Jírová
Požár je pro mne vždy traumatizují událostí. Mám z něj posvátnou hrůzu. Nejhůř na mne působí požár lesa. Je dobře, že jste ten váš požár přežil bez úhony a budete nás dále zásobovat svým humorem.
ivana kosťunová
Jako bych to viděla- blikající hasičská auta, kolem čumilové pan Nekvasil v pyžamu. 3koda že si k tomu pyžamu nedovedu představit i obličej :))
Dana Puchalská
Moc pěkný příběh. Hezký se to četlo. Stejně jako všechny Vaše příspěvky. ******A kdo to způsobil se už to ví. Před chvílí o tom byla zpráva v TV.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.