Vzory: Obdivované i zatracované
FOTO: pinterest.com

Vzory: Obdivované i zatracované

22. 4. 2018

Květy různých barev a tvarů. Ptáčci, zvířátka, autíčka, abstraktní motivy. To vše se objevuje na halenkách, šatech, tričkách. Někdo vzorované oblečení miluje, někdo nenávidí. Někdo tvrdí, že se hodí jen pro mladé, jiný je naopak přesvědčen, že takzvaně rozzáří klidně i osmdesátiletou dámu.

Rok co rok se to opakuje. Módní návrháři chodí celí v černé, šedé nebo bílé, ale na mola posílají modelky oblečené v pestrých barvách a vzorech. Čím divočejší, tím lepší. Málokdo však má v reálném životě odvahu koupit si něco pořádně divokého, výrazného. A čím je člověk starší, tím více uvažuje, zda je to pro něj takzvaně vhodné.

Výrazné vzorované oblečení dost rozděluje společnost. Jeho odpůrci tvrdí: Zastírá se tím osobnost, není pak vidět člověk, ale jen ty řvavé  barvy a vzory na něm. Takové oblečení se špatně kombinuje, zpravidla rychle omrzí. Jsou to vyhozené peníze. Jeho příznivci oponují: Móda je zábava a hra. Tím, že člověk nosí věci výrazné, dává najevo, že je hravý, aktivní, nebojí se experimentovat. Proč občas neudělat něco bláznivého, ne?

Který tábor má pravdu? Oba, jak už to v případě podobných, zdánlivě malicherných sporů bývá. Jenže móda není malichernost. Je to příjemné zpestření života, které hodně vypovídá o tom, jací jsme. Každopádně jaro a léto je čas, kdy i ti nezatvrzelejší vyznavači minimalistického nebo sportovně ležérního stylu mají chuť lehce experimentovat.

Tady je ukázka, jak různě barevné a vzorované oblečení může být, ale především naznačení, že může slušet i dámám středního a vyššího věku.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Drahomíra Leblochová
Děkuji za inspiraci. V mém šatníku nemám strakaté věci, ale na těchto modelkách se mi líbí.
Zdenka Jírová
Dámě na č. 1a na posledném obrázku učitě není přes 60 let a dámy na obrázcích č. 8 a 9 vypadají jak komické staré ze starých divadelních komedií. Mám ráda barevné oblečení, ale vypadat jak papoušek nemusím. Černou nosím jen jako doplňkovou barvu, většinou kalhoty, sukně a nim něco barevnějšího.
Marie Doušová
Dámám to opravdu sluší a den je hned prozářenější.Jako mladá jsem nosila širokou sukni s vysokým pasem,plnou květin a k tomu jemné bílé tílko.Dokonce jsem si sama lecos ušila. Budu muset obnovit šatník trochu do vesela.
Zuzana Pivcová
Zimní oblečení bývá (alespoň při cestě MHD v Praze) hodně tmavě jednotvárné. S jarem překvapivě rozkvete i oblečení.
Věra Ježková
Příliš barevné oblečení moc nemusím; zdejší modely se mi líbí, až na jpg. 7, 8, 4, 3.
Alena Várošová
Když je barevná móda dobře zvolena,ne jenom aby jsme vypadaly šik ale i také aby nás velké a barevné vzory nerozšiřovaly,ty které k tomu mají skony. Barevná móda se mi líbí i na seniorkách..Hezký den!!!
Martina Lichnovská
Děkuji za inspiraci. Se vzoryy se musí opatrně, aby se netloukly- nejlépe jen jeden. Ale tdy jsou všechny obrázky moc krásné a dámám to luší.
Dana Puchalská
Konečně trochu barevná móda. Děkuji. ********
Jana Šenbergerová
Proč ne. Barevný svět je nejen veselejší, ale i krásnější. To je vidět na jarních zahrádkách, kdy od bílých a žlutých tónů přecházejí k dalším barvám. Mám ráda strakatiny, i když můj šatník tomu neodpovídá.
ivana kosťunová
Barvičky za všech okolností!!! Vzorek se musí přizpůsobit typu ženy, ale barvy náš šatník i náš svět oživují. Byla by škoda se toho vzdávat. Baví mě objevovat neobvyklé barevné kombinace,

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.