Kamarádka Fotografie

Kamarádka Fotografie

14. 9. 2012

Fotografie dříve pouze černobílá vyvolávána na fotopapír - kamarádka, která uchová veškeré vzpomínky. Společnice bez kostí, parádnice jemná a laskavá. Ta něžná kráska bez slov vysloví mnoho.

Dnes již v barevném kabátku z elektronického fotoaparátu, uložena do počítače, hledána a prohlížena s velkým zájmem. Okopírována v lesklém hábitu, okouzlující tvář, postava, příroda nebo domácí mazlíček...

Jak povznášející, nesoucí vroucí cit minulosti. Vytvořena pro radost svou i rodiny, vytvořena pro chvíle pohody, která nastává prohlížením si času, který tak rychle uběhl i bez nožiček. Hodící se do zajímavé soutěže, která potěší mnoho lidí, mnoho těch, kteří milují tu malou elektrověcičku ve své dlani, která vteřinou bleskne a je dílo na světě. Ta památeční lehounká drobnost, která vysvitne jako slunce do kraje.

TAK ROZJASNI MILÁ FOTOGRAFIE NAŠE MINUTY, HODINY, DNY, TÝDNY, MĚSÍCE A ROKY V NAŠEM BYTÍ, V NAŠÍ KRÁSNÉ ZEMI ČESKÉ. POJD S NÁMI ZA RUKU PUVABNOU PŘÍRODOU.

 

Z archivu - náš portál obsahuje cca 2500 čtenářských příspěvků,  nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.
fotografie fotografování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Nejhorší je, že děti nechtějí, abychom něco ničili, ale k sobě si vzpomínky vzít odmítají.Je pravda, že se rády do alb dívají a společně vzpomínají .Vnoučata se smějí oblečení...
Květoslava HOUDKOVÁ
Soňo, mne už život tak nějak naučil, zbytečnosti "nesklado-vat" - nejlépe se to vytřídí při stěhování. Ale i nyní - v Peč., kde mám skladovací komůrku, to nejméně 1x za rok proberu a vždy se najde, co vyhodit ! "Modes robes" nakupuji převážně v Sekáči (i nové, pěkné věci - ale levné). A co mne už nebaví, hned odnesu do kontejneru a mohu si koupit něco jiného = stačí mi jen 1 šatník, ani ne velký.
Soňa Prachfeldová
Fotky to jsou milé vzpomínky, také mám spoustu fotek ze starých dob, potřebuji vytřídit, vůbec se mi do toho nechce a pochybuji, že potomstvo bude mít o staré fotky zájem, jenže nemám srdce je zničit a tak dále je mám po albech a v krabicích a co dál ?
Hana Rypáčková
Fotky důležité po rodinné vzpomínky jsem naskenovala , některé neznámé a nevypovídající jsem se snažila pálit na ohni na zahradě, ale jak se kroutily a tváře se pitvořily, založila jsem je na půdičku.
Jana Šenbergerová
Květuško, na skartovačku jsem málem zapomněla. Mám jednu doma, ale malou, a s fotkama se nadřu já i ona. Poohlédnu se po větší. Manžel hodně fotil i mně zcela neznámé lidi, ale už nestihl, co bylo třeba udělat. Dík!
Zuzana Pivcová
Vendulko, na Vás jsem taky nezapomněla jako na Ninu, jestlipak se Vaše láska na první pohled proměnila v každodenní skutečnost?
Květoslava HOUDKOVÁ
Jani, já jsem na tom stejně - bedýnka fotek, na které stále není čas. Už mám i album - jen na to třídění "nejsou lidi". Před x lety jsem si koupila ruční skartovačku (za Kč 200,-) Slouží stále a zlikviduje vše zbytečné - zásobník vysypu do smetí - a jede se dál - půjčuji i do rodin dětí. Nebo: někoho známého v podniku, kam bys mohla přijít ke skartovačce elektrické/větší. Já bych taky přijala radu: Jaký si koupit fotoaparát? - jsem totiž technický antitalent! Něco jedno-duchého - bez náročného "štelování" - prostě jen cvak.
Jana Šenbergerová
Mám kvanta těch černobílých, potřebují přebrat roztřídit, případně vyhodit. To je pro mě činnost na hodně dlouho. Asi se budu divit, na co všechno už jsem zapomněla, zatímco fotky to uchovaly. Docela by mě zajímalo, kam s odloženými fotografiemi, kterých se člověk potřebuje zbavit. Poradí někdo?
Olga Štolbová
Díky,také miluju fotky.I v zimě se můžeme vrátit do krásného léta,potěšit se s milými lidmi,kteří jsou od nás už daleko a vrátit se vzpomínkami do pěkných chvil,které se také už nikdy nevrátí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.