Jaro v Zámecké zahradě
Foto: autorka

Jaro v Zámecké zahradě

2. 5. 2018

Je jaro. Celá Zámecká zahrada se převléká do barev. Trávníky se zelenají svěží zelení, ve které svíti zlaté rozcuchané hlavičky pampelišek a časných orsejů. Místy se bělají nesmělé sasanky a modrají trsy drobných fialek. Některé stromy ještě váhají a svoje nalité pupeny rozevírají opatrně, jiné už propustily své zelené lístky do světa a ty se koupou v záři slunce, které je zatím více než štědré na svou zář a plnými hrstmi rozdává světlo a teplo.

A nejen rostliny, ale i ptačí říše se tuží. Datel buší do stromu, až se to rozléhá celým parkem. Množství sýkorek poletuje a asi si vybírá ve větvích stromů svůj nový byt, kam uvedou svou družku a založí tak nové rodinky. Kosi ve zpěvu ale určitě vedou, vcelku je to nádherný koncert v krásné jarní přírodě.

Na rybníku se konečně usadil nový pár krásných, bílých labutí a snad vyvedou novou generaci malých, roztomilých labuťátek a oživí zase rybník, kterému už je bez nich smutno. Jaro je opravdu krásné.

 

 

příroda
Hodnocení:
(4.7 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eliška Murasová
Zdenko, krásně jste přiblížila atmosféru jara.
Libor Farský
Kromě pohodových obrázků se mi moc líbí i nápadité slovní formulace v textu.
Marie Doušová
Zrovna včera jsem navštívila zámeckou zahradu v Hořovicích. Pěkně udržovaná a krásná procházka, plná vzpomínek na tehdejší dobu. Zdeno, hezké vyprávění a foto z Vaší procházky , ale nevím , kde to je?
Zdenka Jírová
Jsem ráda, že máte jaro v zahradách stejně rádi jako já. V jedné knížce jsem četla, že v Japonsku se lidem s neduživýma očima ordinoval pohled do zeleně a na vodní klidnou hladinu. Něco na tom bude.
Jana Šenbergerová
Krásně jste ho popsala. Stejné je ve všech zámeckých zahradách i v těch městských a vesnických.
Naděžda Špásová
Zdenko, souhlasím s vámi, jaro je opravdu krásné a vaše fotky jsou toho důkazem. :-)
Marie Ženatová
Moc hezké, díky...
Věra Ježková
Zdeni, hezké jaro. :-)
Jitka Havlová
Autorce Zdence se omlouvám za pokažené hodnocení, chtěla jsem pět hvězdiček, ale je to jié než dřív a já jsem zbrklá... Článek i fotky jsou bezva.
Jitka Havlová
Také se těším jarní přírodou a ještě mám radost, že jsem tu ve stejném dni jako Libor, moc tě zdravím !!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.