Plavky pro dříve narozené. Velký problém
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Plavky pro dříve narozené. Velký problém

21. 5. 2018

Dvojdílné? Jednodílné? Veselých barev a vzorů? Nenápadné, ideálně černé? Jaké plavky se hodí pro lidi vyššího věku? A je vůbec třeba při výběru plavek řešit věk nebo je to nesmysl?

Některé ženy nosí malé bikiny klidně v šedesáti a je jim úplně jedno, co si o nich okolí myslí. Prostě se v nich cítí dobře. Jiné se už ve čtyřiceti halí při chůzi po pláži do různých šátků a tvrdí, že jsou ve věku, kdy není vhodné tělo vystavovat. Fakt je, že čím je člověk starší, tím menší má zpravidla potřebu na sebe upozorňovat. A tak i dámy, které si ve dvaceti užívaly pozornosti mužského osazenstva plováren a pláží a rády se procházely v miniaturních bikinách zářivých barev, mnohdy časem začnou přemýšlet, co je vlastně vhodné oblečení na koupání.

Je to téma, na kterém se málokdo shodne. Někdo to bere tak, že se prostě jde opalovat a zaplavat si a je mu úplně jedno, co má přitom na sobě a co si kdo o tom myslí. Někdo bere pláž či koupaliště tak trochu jako přehlídku kvality těl a módních trendů v koupacích úborech a úzkostlivě řeší, jestli mu z plavek nevykukuje nějaký ten špíček či křečová žilka. Každopádně právě ženy ve věku nad padesát, případně i mladé dívky kyprých tvarů, tvrdí, že najít kvalitní plavky, v nichž se cítí sebevědomě a pohodlně, není snadná záležitost.

Na druhé straně, nikdy neexistovalo tolik typů, střihů a vzorů plavek. Existuje tedy něco jako plavky vhodné pro seniorky, pro dámy, kterým už zkrátka není dvacet a nemají potřebu tělo vystavovat, ale spíše někde podepřít, případně na něm něco zakrýt? Stylisté se obvykle řídí několika pravidly. Tady jsou.

Nemysleme si, že když má žena velké  břicho, povislá velká ňadra, případně velké pozadí, je pro ni nejvhodnější obléknout si plavky vcelku. Může se stát, že v nich bude vypadat výrazně hůř, než kdyby zvolila plavky dvojdílné, tedy vyšší kalhotky a pevně vyztuženou podprsenku. Ta totiž může z povislého popředí vytvořit přednost a navíc dvojdílné plavky mnohdy působí lichotivěji k větším bříškům než ty jednodílné, byť si mnohé ženy myslí opak.

Velké vzory nerozšiřují. Ano, zpravidla si myslíme, že ano, ale může se naopak stát, že výrazné velké vzory na plavkách odvedou pozornost od takzvaných problémových partií. Zkrátka, krásné zajímavé květy upoutají pozornost tak, že si opravdu nikdo nebude všímat toho, že na nožkách je celulitida nebo nějaká ta žíla.

Další pravidlo je, že čím je člověk starší, tudíž čím má nedokonalejší tělo, tím více by měl dávat pozor na to, aby plavky byly z kvalitního materiálu, tedy držely tvar. Vytahané, padající kalhotky, které si neustále povytahujeme, nebo podprsenka, ze které něco vyskakuje, se opravdu snese jen na dvacetiletých dívenkách.

Zkusme tankini. Je to jakýsi hybrid mezi plavkami dvojdílnými a jednodílnými, tady kalhotky a tričko, které se dá vyrolovat a je z něj podprsenka. Volí je čím dál více žen a právě pro ty, které nejsou spokojené se svým břichem, jsou dobrou alternativou. Nevytvářejí totiž z žen nevzhledné chrousty či jiné velké brouky, naopak, protože jsou elastické, postavu opticky vytvarují.

Ale existuje jedna, nejdůležitější rada, nebo pravidlo, chcete-li. Koupat a opalovat se chodíme proto, protože si chceme užít vodu a slunce. A je v podstatě úplně jedno, co přitom máme na sobě, pokud se v tom cítíme dobře. Největší hloupost je myslet si, že nás ostatní lidé pozorují a hodnotí každý náš nedostatek. Možná to někteří dělají, ale ti přece nestojí za to, abychom se jimi zabývali.

Tak hezké léto, ať je vám padesát nebo osmdesát, a pokud vás plážová móda baví, tady je malá inspirace, jaké různé modely se nyní dají najít.

móda
Hodnocení:
(4.4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Hrádková
Dobrý den, píšete pro dříve narozené a myslíte tlusté. Já potřebuji kalhotky větší, tak 3 cm pod pupík a aby nebyly dovysoka vykrojené. Když takové kalhotky natrefím, zas jsou moc široké. Vrch potřebuji menší a nevázat za krkem. Takže spodek M a vrch S. Blbě se shání.
Hana Šimková
Staré tělo, estetika v prčicích. Je úplně jedno, co si na něj natáhnete.
Hana Štěpánková
Staré tělo do plavek nepatří. 60+ = žádné plavky.
Zdenka Hillová
Mám tankiny jsou fajn (velikost si můžete zvolit kalhotek i vrchní díl podle potřeby )
Libor Farský
Mně se líbí všechny.
Olga Škopánová
Když má žena větší poprsí a menší zadek nebo obráceně nesežene nic at je dříve později či nejpozději narozená.
Dana Puchalská
Nejen plavky na obrázku 3 ale i 7 jsou pěkné.
Jarmila Komberec Jakubcová
Nejvíce mně vyhovují tankiny a pokud jdu si k baru pro drink zahalím se šátkem. Plavky kupuji každý rok, mořská voda je dost ničí, doma ve svém krytém bazénu se koupu nahoře bez. K rybníkům či na nějaká veřejná koupaliště nechodím. Jednak nesnáším chlor a ani bahno. Ve svém bazénu zásadně chlor nepoužívám. Dnes jsou k dispozici daleko šetrnější přípravky.
Slávka Kobylková
Také je dobré nechodit na veřejná koupaliště,hlavně ne v maloměstě,lépe je jet k vzdálenějšímu pískovému lomu nebo k jinému koupališti či rybníku a máte pokoj. No a kdyby ani to ne-tak jít na hory :).Tak to řeším já. Nesnáším chlór, přecpané veřejné koupáky, všude křičení a výskání,hlava na hlavě. Hnus. Plavky mám jedny už dvacet let a to mi stačí.
Jara Mokra
Doporučuji nuda pláž. Tam jsou všichni 60+ a plavky nemusíte řešit. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.