Svěcení autoveteránů v blázinci
FOTO: autor

Svěcení autoveteránů v blázinci

7. 5. 2018

Ve čtvrtek jsem prodal v životě své poslední auto. V pátek mi za něj došly peníze. V sobotu jsem jel na výstavu autoveteránů. Tak jsem se chtěl důstojně rozloučit, po 50-ti letech, z mého celoživotního motorismu. Přehlídka byla hodinu jízdy MHD daleko, až v pražských Čimicích. Je tam obrovský blázinec. Byl postaven už asi za první republiky, je to snad dohromady 50 budov! Že už v té poklidné době první republiky, potřebovala Praha tak obrovský blázinec???

Stařičká auta zrovna defilovala před hlavní tribunou. Fotil jsem jako šílený, nepozorně!

Každé auto před ní zastavilo. Katolický kněz ke každé  posádce ušlechtile promluvil, vykropil jim vůz svěcenou vodou, a paničce dal svatý obrázek. Kněz musel mít silné plíce a zdravé srdce!? Výfukové plyny starých automobilů jsou strašně rdousivé!!! Všichni se však usmívali a měli sváteční náladu.

Pak začala má osobní tragédie. Prohrabával jsem si kapsy, zda jsem snad něco neztratil? Klíče v kapse mých letních kalhot nebyly! Hledal jsem v trávě, ptal se i vrátných, marně.

Zavolal jsem si mobilem zámečníka. Postával jsem před naším činžákem a svěřoval se spolunájemníkům. Radili mi, abych slezl po terase, ze sousedního bytu. Vymlátit si má dvoje okna je prý levnější, než příjezd zámečníka! S otevíráním činžáku mi pomáhali všichni Vietnamci, z našeho krámu

Řemeslník přijel už za půl hodiny. Měl vrtačku s vnitřní baterií. Všechny součástky měl s sebou. Byl trochu nahluchlý a mdlejšího ducha. Trvalo mu to jenom jednu hodinu. Kdybych si prý zavolal hasiče, stálo by mě to 10 000 korun, dveře by mi ještě vykopli, dokonce celé!!!

Rozloučili jsme se, s mým poplatkem 4 500 korun!!!

Každý den si teď několikrát denně prohrabávám kapsy, hledám v nich především své klíče!

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Lišková
Nosím na klíčích přívěsek, při upadnutí jsou lépe vidět. I když v Praze člověk neví, zmizela mi zde ze zadní kapsy tisícovka, a zjistila jsem to až u autobusu. Naštěstí jsem měla ještě drobné peníze na cestu domů.
Dana Puchalská
Příště klíče na krk do nějaké hezké taštičky. Ale pravda je ze blázinec začíná hlavně za zdmi sanatoria. Stačí vyrazit takhle odpoledne na silnice a ulice. Tam se pohybuje materiál, ze kterého by měly tamní doktoři práce až nad hlavu.
Věra Ježková
Chtěla jsem reagovat stejně jako Zuzka.
Alena Tollarová
Škoda, že jsem o této bohulibé akci nevěděla před ní. Fotila bych taky jako šílená. Akorát klíče bych měla v kapsičce zazipované.
Libor Farský
Oceňuji, že jste začal vkládat vlastní fotografie.
Zuzana Pivcová
Toto zařízení se jmenuje Psychiatrická nemocnice v Praze-Bohnicích. Blázincem bych spíše nazvala občas společenské dění úplně někde jinde.
ivana kosťunová
Nenechal jste si požehnat od kněze a toto byl Boží trest. Přijměte to s pokorou.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.