Ilustrační foto: ingimage.com
Tátové v pokročilém věku. Je jich stále více
11. 5. 2018Pozdní otcovství dnes není ničím výjimečným. Není se čemu divit při prodlužující se délce života. Zvlášť, když k ní pak přispívají ještě další čtyři předpoklady: Postavení, peníze, vysoká rozvodovost a mladistvost.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Raška
15.5.2018 10:46
Velmi dobře paní Halátová. Mám zatím dvě děti, ale sil na další tři... Děkuji za optání.
Věra Halátová
12.5.2018 23:12
S mým kolegou v kanceláři jsme se jednou bavili o americkém herci Anthony Quinovi, o kterém byl někde článek, že má ve věku - bylo to přes 80 let - miminko, chlapečka. Byla tam i fotografie toho starce s miminkem. Stařec kouřil doutník. Bylo tam napsáno, že "známý herec je šťastným otcem". Můj kolega poznamenal: Myslí si to. Staří otcové nejsou žádná novinka. Jděte do historie, kdy se ženili příslušníci evropských královských rodů. Hned ve třinácti, pak po čtyřicítce, i po padesátce. A jejich partnerky byly také různého věku. I příliš mladé i příliš staré. Nedávno jsem se ptala ženy, která má manžela o 28 roků staršího. Ten pán vůbec nevypadá mladě, svěže, naopak vypadá mnohem starší, než jeho vrstevníci. Oba jsou to vysoce inteligentní a vzdělaní lidé. Ptala jsem se té ženy, zda nemá strach, že její manžel jí brzy zemře. Ona mi řekla, že on je pro ni výjimečný člověk a ona je natolik silná, že po jeho smrti může být sama. Dítě mají, není postižené, naopak, velmi bystré, momentálně chodí do třetí třídy základní školy. Život prostě přináší různé alternativy, a není nutné některé odchylky propagovat anebo naopak zatracovat. Každý podle svého. Jak to mají muži z redakce?
Zuzana Pivcová
12.5.2018 19:46
Měla jsem starší rodiče, zvláště tatínka, i když to bylo jejich první manželství. Tatínka jsem znala už jen jako nemocného a navíc zdrceného dobou po roce 1948. Když mi přišel naproti ke škole a spolužáci se ptali, jestli to je můj dědeček, v tom věku jsem se za to skoro styděla. A zemřel v mých 12 letech. Starší muži by měli být vůči dětem zodpovědnější. Nejde jen o to, že je finančně zabezpečí.
Marie Doušová
12.5.2018 08:36
Starší muži, kteří si pořizují nové ženy a plodí nové děti mi připadají trochu nezodpovědní, jak ke svým bývalým manželkám, tak k svým novým dětem. Já jsem zastáncem rozumného uvažování . Je pravda , že každý si může dělat co chce , ale vím ,ze svého okolí , že pořizovat si děcko v pokročilém věku není žádná legrace, ale starost a zodpovědnost. Asi jsem teď pobouřila hodně mužů, ale je to můj názor a jsem přesvědčena , že nejsem sama.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA