Procházka Peklem
Foto: autorka

Procházka Peklem

12. 5. 2018

Vzhledem k současnému stavu počasí vybízí příroda k toulkám po svých krásách. A tak jsme se s dcerou, vnučkou, dceřinou kamarádkou a jejími dvěma holčičkami a samozřejmě s pejsky dohodli, že se podíváme do Pekla.

Ne, není to peklo jako takové, ale Peklo přírodní. Jedná se o NPP, která se nachází mezi obcí Zahrádky a Českou Lípou.  Bylo to 7.5.2018, a jak jinak, neobešlo se to bez problému. Dceřino auto si usmyslelo, že to nebudeme mít tak jednoduché, a řeklo si, že porouchá brzdová světla. Naštěstí  jsme nebyli daleko od  jednoho servisu, tam byli moc hodní a asi tak po necelé hodince jsme mohli pokračovat v cestě.

To už bylo v pohodě a my jsme zdárně všichni dorazili do Zahrádek na Českolipsku, kde naučná stezka do Pekla začíná. Jedná se o Národní přírodní památku v údolí Robečského potoka chráněnou od roku 1967 pro geomorfologicky cenné kaňonovité údolí, lužní lesy a chráněné druhy rostlin a živočichů. Je zde nejvýznamnější populace bledule jarní v Libereckém kraji. Podrobnější informace jsou dostupné na netu.

Musím říct, že takové výlety mám ráda. Jsou vhodné nejen pro rodiny s dětmi, ale i pro nás, důchodce. Většinou se jde po rovince, kopce jsou celkem mírné, člověk se moc nezadýchá a hlavně je to celé v lese. Udělali jsme si i malou zacházku na kozí farmu Nový dvůr. Holky byly nadšené, protože kromě koz chovali na farmě spoustu králíků, morčata a drůbež. Samozřejmě, že jsme si koupily i nějaký ten sýr.

Cesta zpátky vedla mezi skalami a krásným zeleným lesem. Celková délka trasy naučné stezky je 6,5 km. My jsme asi celou neprošli, ale i tak to bylo dostačující. Dospělí, děti i pejsci si užili nádherný pobyt na zdravém vzduchu, byli jsme příjemně unaveni, cesta domů proběhla v pohodě a návštěvu Pekla mohu všem opravdu doporučit.

Fotky jsou většinou z mobilu, protože foťák se mi špatně nabil a po několika cvaknutích to zabalil. A jak jinak, ke konci mi to udělal i mobil. Ať žije technika. Přesto věřím, že i tak bude vidět, jak je v Pekle krásně. Tak šťastnou cestu.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Naďo, tvoje Peklo mi uniklo. Moc hezké fotky, díky za procházku.
Jana Šenbergerová
Žiju si jak v sedmém nebi, v Ráji už jsem byla, teď ještě zvládnout to Peklo. Proč se pekla všichni tak bojí, když je tam tak krásně? :-)
Lenka Hudečková
Krásné místo, docela bych tam chtěla být, když kvetou všechny ty bledule. Ale je tam krásně i nyní :-). Díky Nadi za fotoreportáž, krásné fotky :-)
Alena Tollarová
Toto Peklo, kam se jezdí na bledule, mám už drahnou dobu taky na čekací listině. Bledulový ráj mám za humny, ale v romantickém Pekle je určitě krásně po celý rok. A já doufám, že se jím taky někdy projdu.
Zuzana Pivcová
V Týně nad Vltavou je také stará čtvrť, která se nazývá Peklo. Tvé fotky ale vypovídají o krásné přírodě, k peklu, jak je známe z pohádek, mají hodně daleko. Myslím, že v tomhle Pekle by se mi líbilo. Už od dětství miluji skalní útvary.
Libor Farský
To je nádhera !!!!! Cítím se jako ten tančící kozel!
Alena Vávrová
Znám, znám, je to romantika zjara, když kvetou ty bledulky i kdykoliv jindy. Kdysi se tamtudy dalo i na kole, ale to už je minulost. Kdo dojde až do Č. Lípy - Dubice, uvidí ještě rybníky.
Eva Mužíková
Jejda Ivano, to je super nabídka. Jakmile nastane " Hodina H ", včas se ozvu a budu ráda za doprovod. Bertice
Dana Puchalská
Je to tam moc krásné. Měla jsem tu možnost se tam jen tak toulat.
Elena Valeriánová
Nadi, pěkná procházka. V Pekle je jak v ráji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...